Fuskigt mys på en vanlig tisdag!

När storasyster var på gympa, och vi var så sena att en promenad under tiden inte riktigt hanns med, blev vi sittande i bilen och hade kvalitetstid, Frejan och jag! Lika väl där som någon annan stans. :)

Hon är så rolig just nu! Pratet har verkligen exploderat senaste månaderna och hon berättar saker. Hon funderar över saker, och reagerar på saker. Och tycker saker. Hon skojar och har humor, hon förstår så väl och det går att diskutera och resonera med henne.
Hon är allt som oftast glad, full av upptåg och bus. Hon grejar och ordnar med alla sina bäbisar och vet väl vad hon vill! Hon fixar saker själv, tar sig för det som behövs. Och lika glad som hon oftast är, lika arg blir hon andra gånger. Hon har ofta inget tålamod och det händer att hon slår huvudet i golvet av ren frustration. Hon avgudar sin syster men kan inte låta bli att reta henne. Hon blir galet stolt när hon får vara med storasyster och hennes kompisar, och ibland leker hon riktigt bra!

Storasyster var mentalt väldigt tidig, och i Frejas ålder skrev hon sitt namn, kunde alfabetet och målade fina gubbar. Freja ritar stora ringar över hela pappret och är nöjd så. Men hon klättrar, klär på sig själv, gungar, lyfter tunga saker. Intresserad av helt andra saker! Ändå så lik storasyster i flera avseenden. Samma gester, samma miner. Samma sätt att uttrycka sig och samma ordval många gånger.

Det är verkligen en lyx att få vara med om detta, ett litet barns utveckling! Att få se dem från början, små små och så oskyldiga och ovetandes, alldeles nya i världen. Att få vara med när de lär sig livet, bra och dåliga sidor av livet. Att få ta del av deras resa, och lära sig av den. Jag lär mig njuta av livet, leva här och nu. Se det lilla och ta vara på stunden!

Som kvalitetstid en halvtimma, i bilen. En liten godispåse och samtal med älskad 2,5-åring. Att prata om stort och smått med henne gör mig lycklig!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0