Resfeber!

Ja, inte så mycket hos mig, men hos de små! Och då speciellt den stora lilla, som är väldigt spänd och förväntansfull! Hon längtar efter att bada, och gå ut utan vinterkläder och skor, att busa med mostrarnas pojkvänner i poolen. Att äta glass när man vill och få stanna uppe på kvällarna. Hon ser fram emot flygresan, och att vi ska gå upp mitt i natten. Älskade ungen, vilket äventyr hon har framför sig!

Själv ser jag fram emot det faktum att vi är 12 vuxna och 2 barn. Jag tänker att det betyder massa tid för mig att ligga i solen med en bok, och njuta, medan jag hör barnens skratta då de busar med någon annan i poolen.


Lycka är

att åka till jobbet och se en magnifik soluppgång bakom träden, och inse att världen är vacker! Att veta att semester väntar runt hörnet, och att finaste små tjejerna är hemma med sin pappa, och väntar på fredagsmys.

Så var det igår.


Dendär sömnen...

Eller kanske snarare bristen på sömn. Jag blir galen!!! Jag somnar alltid lätt på kvällen, då är helt slut och somnar på bara någon minut. Men vaknar jag sedan mitt i natten, av att jag behöver gå på toa, eller att tjejerna ropar, ja då kan jag inte somna om. Spelar ingen roll vad klockan är, jag förblir sömnlös.

En veckas semester är just vad jag behöver!! Att få koppla av, njuta av värme, sol och bad, läsa en bok och ha det skönt. Åh vad jag längtar!

Redan fredag imorgon, denna veckan har gått fort, första veckan på länge som jag känner så. Det är också första veckan som jobbet har känts riktigt kul! Antar att det beror på att jag börjar lära mig nu, att alla beslut inte känns övermäktiga och svåra att ta. Endel beslut känns dock svåra i själen, och igår släppte jag fram socialarbetaren i mig, den sidan av socialarbetaren som är upplärd i Jönköping. Där jag fått lära mig att lita på mig själv, våga stå för mina beslut även om de går emot det "vanliga". Att alla individer inte kan bedömas utifrån mallar och regler. Jag tror på att känna sig nöjd med sina beslut, kunna stå för dem och kunna försvara dem inför sig själv, även om det inte riktigt är ett 100% korrekt beslut, enligt mallen. Ett sånt beslut fattade jag igår. Och det känns bra!

Nej, om man skulle försöka sova lite.. Och drömma sig bort till varmare breddgrader, om 4 dagar är jag där... Och promenerar i strandkanten i värmen istället för kylan, som någon sa... ;)


Onsdag = mamma-Lovis-mys!

Ja, på onsdagar har Lovis och jag mys!

Då spelar M hockey och Lovis får stanna uppe extra länge. Vi tänder ljus, ser på "Sveriges mästerkock" och dricker varm oboy. Vi smörjer fötterna, ger varandra massage och sen får Lovis somna i soffan. Veckans höjdpunkt, när man är fem år.

Ja, en höjdpunkt när man är 30 också, faktiskt!


Rimfrost i ögonfransarna

Ja, dagens morgonpromenad var kall! :) Ögonfransarna var alldeles tunga av rimfrost, men ack så skönt det är att komma ut!

När jag kom hem igen hade tjejerna vaknat och tittade på barnprogram. Lovis kände sig trött och hängig. Hon hade ingen feber, men kände sig inte pigg. Så idag tog vi sovmorgon! Vilken lyx det är att ha ett jobb där jag nästan alltid kan ta lite sovmorgon. För det gäller att prioritera här i livet, och ibland behövs en lugn morgon, helt enkelt!
Fuskigt mys på en vanlig tisdag!

När storasyster var på gympa, och vi var så sena att en promenad under tiden inte riktigt hanns med, blev vi sittande i bilen och hade kvalitetstid, Frejan och jag! Lika väl där som någon annan stans. :)

Hon är så rolig just nu! Pratet har verkligen exploderat senaste månaderna och hon berättar saker. Hon funderar över saker, och reagerar på saker. Och tycker saker. Hon skojar och har humor, hon förstår så väl och det går att diskutera och resonera med henne.
Hon är allt som oftast glad, full av upptåg och bus. Hon grejar och ordnar med alla sina bäbisar och vet väl vad hon vill! Hon fixar saker själv, tar sig för det som behövs. Och lika glad som hon oftast är, lika arg blir hon andra gånger. Hon har ofta inget tålamod och det händer att hon slår huvudet i golvet av ren frustration. Hon avgudar sin syster men kan inte låta bli att reta henne. Hon blir galet stolt när hon får vara med storasyster och hennes kompisar, och ibland leker hon riktigt bra!

Storasyster var mentalt väldigt tidig, och i Frejas ålder skrev hon sitt namn, kunde alfabetet och målade fina gubbar. Freja ritar stora ringar över hela pappret och är nöjd så. Men hon klättrar, klär på sig själv, gungar, lyfter tunga saker. Intresserad av helt andra saker! Ändå så lik storasyster i flera avseenden. Samma gester, samma miner. Samma sätt att uttrycka sig och samma ordval många gånger.

Det är verkligen en lyx att få vara med om detta, ett litet barns utveckling! Att få se dem från början, små små och så oskyldiga och ovetandes, alldeles nya i världen. Att få vara med när de lär sig livet, bra och dåliga sidor av livet. Att få ta del av deras resa, och lära sig av den. Jag lär mig njuta av livet, leva här och nu. Se det lilla och ta vara på stunden!

Som kvalitetstid en halvtimma, i bilen. En liten godispåse och samtal med älskad 2,5-åring. Att prata om stort och smått med henne gör mig lycklig!!


Morgonpromenad avklarad!


Dethär med sömn...

Det är väl ändå bra märkligt att det ska vara så svårt att sova?? Ikväll somnade jag i soffan, som en stock innan 9. Jag sov ju liksom inte i natt, och då orkar jag inte hålla mig vaken. Sen vaknade jag runt 10 igen, och nu är klockan snart 02 och jag sitter här fortfarande... Blir ju fullständigt tokig! Om sisådär 4 timmar ringer väckarklockan, och det är dags att sminka bort de mörka ringarna under ögonen, fylla på med lite låtsas-energi och ge sig iväg till jobbet...

Nytt år, nya möjligheter?

Lämpligt nog (??) glömde jag ta fram godiset som jag köpt igår. Så nu laddar jag inför eftermiddagens promenad med en liten sockerchock!


Nytt år, nya möjligheter!

Julen är över, så även i vårt hem. Idag åkte granen ut och tulpaner ställdes på borden. Ganska skönt ändå. Då, där i december när allt plockas fram och huset övergår till rött och mysigt, då tycker jag att det är underbart! Jag älskar alla tomtar och stjärnor, det mysiga skenet och den ombonade känslan det ger. Och granen! Doften, och ljuset. Jag kan titta på den hur länge som helst. Men sen, när man väl plockar bort allting, och huset återgår till sitt vanliga, då känns det så rent! Ljust och luftigt. Och lika underbart som det kändes då man plockade fram allt, lika underbart känns det att få bort det!

Ikväll har vi haft middag här, 13 vuxna och 10 barn. Fullt hus, med andra ord. ;) Det är fascinerande hur 5 barn mellan 2,5 och 5 år kan vända upp och ner på en hel övervåning på några timmar! Men, jag antar att det betyder att de har roligt!? ;) Väldigt trevligt att ses alla tillsammans, är det iallafall!

Idag har det varit ljuvligt väder! Men så kallt, -10 och kallare hela dagen. Vi har dock hållt oss inomhus hela dagen då Freja varit förkyld och hostig hela veckan. Jag får alltid lite dåligt samvete när jag stannar inne sånna dagar, men filmmys i soffan, chokladbollsbak och pussel- & spelstunder med tjejerna är också viktigt och säkert minst lika bra för själen! Jag brukar tänka att de är ute på förskolan varje dag, på helgen behöver de nog lite mamma-mys! <3

Nästa måndag åker vi till Egypten, tillsammans med min hela storfamilj. Fina mamma fyller 50 år och det firas i Egypten med sol och bad. Det ska bli så underbart! Att få komma iväg är just vad jag behöver nu, och vi i familjen L hade ju ingen riktig semester tillsammans i somras då jag bytte jobb, så vi ser fram emot detta! Freja säger "loligt mester!" varje gång det kommer på tal, och Lovis har lagt fram sin bikini sedan länge! :) Denna veckan har det varit 25-28 grader och sol, så vi hoppas det håller i sig!

Nu ligger jag klarvaken, klockan 03.24. Tänkte att jag skulle göra ett sista (?) försök att få igång mitt bloggande. Förstår inte varför det inte blir av, men jag älskar att läsa tillbaka och komma ihåg allt. Så nu försöker jag igen! :) Nytt år, nya möjligheter!!


RSS 2.0