underbara helg!

Alltså, det är härligt hur livet förändras! Och hur man själv förändras! När man var liten betydde helg att mamma o pappa var lediga, godis o mys och kanske någon rolig utflykt. Eller bara lugn och ro hemma, lek med kompisar och systrarna. Sen, när man var i tonåren, betydde helgen att man var LEDIG och det kunde inte hända nog med trevliga saker! Vara uppe länge, gå ut eller sitta hemma hos varandra o umgås. Nu, när jag är vuxen (för jag får väl anse mig vara det, trebarnsmamma o fru o allt) så betyder helgen familjemys i soffan. Tid för att träffa kompisar o kanske någon rolig utflykt. Alltså, tillbaka på ruta ett. Och det underbara med det hela är att jag älskar det! Jag är så glad att jag slipper gå ut på helgerna, slipper vara vaken länge o hålla igång fram på småtimmarna. Jag älskar att sitta uppkrupen i soffan med hela familjen, låta Lovis somna i famnen framför idol efter att vi ätit fredagsmiddag och kanske lite popcorn. Att på lördagen hinna träffa hennes kompisar, leka lite o sen gå hem igen, och fortsätta myset. Helt ljuvligt!!!

Sen ska jag inte säga att det enbart är helgen så ser ut så, för mig är i stort sett varje dag helgdag just nu, eftersom jag är föräldraledig. Men på helgen är vi ju lediga hela familjen och de flesta andra familjer också!

Idag fyller fina lilla M två år! Förstår inte hur fort tiden går, minns när D ringde då, för två år sedan. Jag såg att det var han som ringde, men det var så dålig mottagning så jag hörde inte mycket, mer än bäbisskriket. Tillslut kunde vi prata och jag fick veta att hon kommit, fina lilla M, fem veckor för tidigt! Och nu är hon redan två år! Minns när Lovis fyllde två, och jag tyckte hon var så stor, helt otroligt vad hon kunde mycket och var duktig och förståndig! Nu är hon tre, och nu kan hon så mycket, och är så duktig och förståndig! De små älskade ungarna, det är verkligen sant som det sägs - den bästa åldern är den de just nu befinner sig i!!! Och nu är det så ljuvligt att få ta del av en treårings utforskande lärande värld samtidigt som man får följa 4-månaderns utforskande lärande värls - båda lika underbara men ack så olika!!!

Ikväll blir det tacokväll hos fina vännerna, men först lite mys med storskrutt i soffan, det står visst Skrållan på schemat! ♥


Lovis pluttis...Här är den, pluttisen som invaderat vår familj senaste veckorna. =)

nu är det fredagsmys...

Den sången har Lovis gått och sjungt på hela veckan, och imorse när jag sa att det var fredag, sträckte hon upp armarna i luften och skrek "yihooooo". Älskade fantastiska unge, jag hoppas att hon förstår hur underbart hon gör mitt liv!!

Nu är hon och pappa M på badhuset, det har blivit lite av deras fredagstradition, och jag vet inte vem av dem som ser mest fram emot det. =) Lovis har idag packat sin väska med lite allt möjligt. Baddräkt, handduk och puffar, docka och en bok. Och så en handduk som pappa kan torka fötterna på. Och sin pluttis. Alltså, det är så himla roligt! Lovis har en tavla som hängt uppe på väggen med hjälp av kludd tidigare. Jag har nu flyttat på tavlan, och den står numer på en tavellist. Kluddet behövdes alltså inte mer. Lovis tog då bort kluddet och gjorde en stor boll av det, och detta är nu hennes "pluttis". Pluttisen ska med överallt, och på natten sätter hon fast det på sänggaveln. Hon blir helt tokig om hon inte hittar det, och letar tills det är tillbaka. Haha, jag skrattar bara jag tänker på det, härliga unge! I snart två veckor har hon hållt på med pluttisen nu... =)

Freja o jag har haft en myseftermiddag, vi har legat på golvet och busat. Hon skrattar så härligt, det värmer hela hjärtat! Och jag blir återigen så facinerad av att jag får henne så glad, att hon mår så bra när hon är med mig. Ljuvligt, är vad det är!

Men nu ringde M o mina badare är på väg hem, så Freja o jag får nog sätta fart o göra hemmet fredagsmysigt!

just another day, in paradise!

Alltså, jag är nog född till att vara hemmafru! Eller nja, hemmafru kanske var och ta i (för visst brukar en hemmafru städa, laga mat, diska o tvätta...?) "hemmamamma" kanske stämmer bättre! Det är så ljuvligt att gå hemma med tjejerna, leka, mysa och pyssla hela dagarna. Vi började morgonen i soffan med frukost och barnprogram. Lovis övergick ganska snart till att leka i dockskåpet, vilket gjorde att jag kunde prata med Freja, som nu bjuder på ena skrattet gladare än det andra! Underbart, och jag blir lika varm i hjärtat varje gång, och fortsätter killa o busa tills hon blir alldeles trött, jag kan inte få nog av skrattet! Lovis kom sedan med mat hon hade lagat, så vi åt litegrann innan leken snabbt bytte rikting till doktor, fast egentligen kanske tandläkare, eller hårfrisör? Ja, ibland är det svårt att hänga med i svängarna... =) Sen gjorde vi inbjudningskort till hennes kalas, Lovis älskar att pyssla så det var härligt! Efter ett tag vart hon dock lite ofokuserad så vi tog en paus och stekte lite pannkakor istället. Pannkakor, som jag inte har stekt på flera år. Jag är nämligt fruktansvärt dålig på det, förstår inte vad jag gör för fel, men bra blir det inte. Eller, det blev inte bra, då för många år sedan. Idag hade jag en liten älskling som för varje pannkaka kom med uppmuntrande beröm, så det kunde liksom inte gå annat än kanon! "vad bra du gör mamma! se, den blev ju jättefin! jag visste att du kunde!" ;) Och ett gäng goda pannkakor senare var Lovis trött, så nu tittar vi på Nils Karlsson Pyssling.

Och hela tiden har Freja varit så nöjd, bara hon får titta på. Hon har suttit i babysittern, i knät eller legat på soffan och inte sagt ett pip. Hon ler och skrattar hela tiden, bara vi sitter brevid och nån gång då och då pratar med henne. Jag facineras hela tiden av hur otroligt nöjd hon är! Lovis var också väldigt nöjd, men så var hon också alltid i min famn. Detta är något helt annat, Freja är 4 månader på lördag och har hittills haft sammanlagt 6 dagar då hon varit missnöjd. Och 5 av dem var hon förkyld och hade tagit spruta. Hon gnäller verkligen aldrig, hon piper lite och då vet vi att hon är trött eller hungrig. Hon sover bra, äter bra. Det känns helt otroligt fantastiskt, och jag försöker verkligen att njuta av det! Att uppskatta det faktum att allt flyter på. Att inte ta det för givet.

Jag försöker också att verkligen njuta av att få vara hemma med mina små, och jag tror att jag lyckas. Det är så otroligt fantastiskt att varje morgon få vakna upp och veta att det kommer bli ännu en härlig dag, fylld med bara massa lek och bus. Och kärlek! Städet, disken och tvätten tar vi på kvällarna, när vi är två vuxna hemma. Så att en av oss kan vara med barnen, medans den andra grejar. Sen är det ofta lite stökigt här hemma, och damma gör vi inte allt för ofta... ;) Men jag tror att barnen mår lika bra för det och jag vet att jag iallafall mår himlans bra av att få vara med dem!!! ♥


samtal med fantastisk älskling!

Idag satt vi hos min mormor och åt middag. Lovis och gamlamormor har följande konversation;

L: Han är såhär många år (håller upp 4 fingrar i luften)
G: Vem är det?
L: Gustav. Han är min storebror. Men han är död.
G: Ja, det är han ju. Lille Gustav. (med sorglig röst)
L: Vilka goda makaroner du hade gjort, gamalmormor.

Det är så härligt, hur hon pratar om Gustav. Han är hennes storebror, det är så självklart. Att han är död är lika självklart. Ibland när hon nämner honom så låter hon sådär sorglig på rösten, som att hon förstår att vi saknar honom. Men ibland så bara säger hon det, helt utan någon känsla bakom. Och hon lämnar ämnet lika snabbt som hon tog upp det. Och det är så härligt, på nåt sätt. Hon vet att han fanns, att han finns i vår familj. Hon vet att han är död och bor bland stjärnorna, att han var för sjuk för att kunna lagas. Men ändå är det inget som tynger henne.
Jag undrar ibland hur det kommer bli när hon blir äldre, om hon kommer känna tomhet och saknad, eller om det alltid bara kommer vara en storebror som hon har, men ändå inte, och inte vara så mycket mer med det. Jag hoppas mer det sista, så att hon slipper vara ledsen och sorglig. Så att hon slipper ha ont i hjärtat av saknaden. Men jag vill ändå att hon ska tänka på honom som en del av syskonskaran. Att hon, när hon ska räkna upp sina syskon, naturligt kommer nämna honom.

Nu sover båda finaste tjejerna, största älsklingen tittar på hockey och jag ska sätta mig i mitt fina pysselrum och greja lite! Vardagslyx!

syskonkärlek!

Det finns inget som gör mig så varm i hjärtat som att se mina två fina tjejer tillsammans!
Jag var lite nervös innan Freja kom, hur Lovis skulle reagera. Hon var ju så van vid att få all uppmärksamhet och tid, både här hemma och hos hela min familj där hon är första (fast andra) barnbarnet. Hos Marcus familj finns två barn till, så även där fick hon mycket uppmörksamhet.
Hon längtade väldigt mycket efter sin bäbis, kramade magen varje dag och ville så gärna titta på kläderna som bäbisen skulle ha på sig. Vi pratade mycket om bäbisen, och Lovis berättade stolt för alla vi mötte att hon skulle bli storasyster. Men jag var ändå lite orolig för att hon inte riktigt förstod vad det faktiskt skulle innebära att få en bäbis till familjen.
Men så kom Freja, och Lovis tyckte fortfarande att det var sådär fantastiskt som hon hade trott. Hon har älskat Freja från första stund! Hon är så omtänksam och omhändertagande. Jag har verkligen aldrig varit orolig att lämna dem ensamma, Lovis är så försiktig! Hon klappar, kramar och pussar, men så fort Freja säger ifrån slutar hon och pratar lugnande med sin syster. Varje gång Freja gnyr eller gråter säger Lovis "va? va? va?" med såndär härlig lillvuxen tröstande röst, och jag blir alldeles lycklig!
Hon har liksom inte varit avundsjuk heller, är Freja ledsen så säger Lovis "jag tror hon vill komma till dig, mamma" och det är liksom helt ok att hon får krypa ner från mitt knä och ge Freja den platsen istället. Det är så härligt att se!
Vi har varit noga med att Lovis är försiktig, men annars har hon fått pussa, krama och hålla sin syster hur mycket hon har velat då vi tror att det är det bästa för att förebygga avundsjuka och sådär, att hon känner att hon får vara delaktig och att vi inte är allt för rädda om Freja hela tiden. Sen försöker vi också vara noga med att ge Lovis mycket tid, både tid när Freja är med och kanske ligger på soffanbrevid, eller egentid med bara Lovis.

Freja har redan från början visat att hon också tycker mycket om storasyster. Hon var inte en månad när hon faktiskt vände huvudet efter Lovis röst. Nu, 4 månader gamal, skiner hon upp så fort Lovis visar sig. Hon skrattar förtjust när Lovis sjunger och dansar för henne, hon låter sig kramas och pussas. Hon tycker oftast att det är mysigt (eller iaf ok; ;) ) att sitta i Lovis knä, och finner sig i att ligga lite halvt utanför famnen när hon är hos sin storasyster.

När vi hämtar Lovis på förskolan är det Freja hon vill krama, före mig. Det är ofta henne hon säger att hon har saknat. Alla saker jag ofta säger till Lovis, vidarebefordrar hon nu till Freja. Häromdagen satt Freja i babysittern i köket, så kom Lovis in och satte sig brevid. "Fjeja, jag älskar dig. Du gör mig lycklig" Och vid sånna tillfällen tänker jag att detta verkligen är det finaste jag har kunnat ge dem - varandra! ♥

Jag önskar verkligen att syskonkärleken håller i sig! Visst, det kommer komma stunder då de blir galna på varandra och Freja kommer troligtvis bli utkörd från Lovis rum ett antal gånger. ;) Men i grunden hoppas jag att de alltid kommer älska varandra som de gör nu, att de kommer finnas för varandra och vara varandras stora stöd och vänner!


egentid?

M är iväg och spelar hockey ikväll, Lovis sover sedan lite drygt en timma. Freja sover hon också, på soffan brevid mig visserligen men hon har sovit längre än Lovis, så det känns som att jag sitter här helt ensam. Lite skönt på ett vis, men mest känns det så tomt. Jag är inte längre van vid tystnaden...
Var hemma hos mina föräldrar idag, och de har en hund. Han blev alldeles orolig när båda tjejerna höll igång, Freja skrek lite och Lovis lekte högljutt. Stackars vovve, han visste inte var han skulle ta vägen. ;) Men jag märker det knappt, när det blir så där, det är då jag trivs och känner mig trygg - det är ju min vardag.

Tänker så ofta hur livet hade blivit om Gustav hade fått vara kvar hos oss. Allt hade ju varit annorlunda. Både på gott och ont. Antagligen hade vi inte haft båda tjejerna hos oss, och den tanken gör så fruktansvärt ont att jag knappt kan tänka den. Förstår inte att jag klarar av att skriva den, det är väl ett tecken på att sorgen ändrat skepnad på nåt sätt, att jag faktiskt kan skriva ner den nu. För bara något år sedan vågade jag nästan inte ens tänka tanken fullt ut. För viss är det så, att hade vi fått ha kvar Gustav hade vi inte haft både Lovis och Freja. Åh, jag vet inte hur jag ska bli fri den tanken, hur jag ska komma över ångesten som jag känner när jag tänker så. För jag kan inte tänka mig ett liv utan tjejerna, såklart. De är ju här, de är det finaste och största jag har, min kärlek. De är liksom hela mitt liv, ju! Men samtidigt, det finns inget jag önskar hellre än att vi fått chansen att lära känna Gustav och få veta hur vår förstfödde var. Vem han var... Åh, jag blir alldeles knäpp inombords när jag tänker på det. Inget känns rätt.

Så kommer de där tankarna, på allt vi missar. Tankarna på det barnet vi längtat efter, planerat för och älskat sedan långt innan födseln. Det barnet vi drömt om, kännt sparkar ifrån och pratat till genom magen. Det barnet som våra familjer längtade efter, var så glada över. Jag minns så väl när vi berättade om honom, att han bodde i magen och skulle komma till oss. Våra familjer fick honom i julklapp, det första barnbarnet/syskonbarnet. Vi berättade för min familj dagen innan julafton, då vi var med dem på kvällen. Vi hade slagit in ett rim i en stor kartong, och min yngsta syster (då 13½ år) öppnade och läste rimmet. Min mamma skrek högt, min pappa fick tårar i ögonen. Min yngsta syster gömde sig under filten. "vad gör du under filten?" undrade jag. "gråter" svarade hon, och tittade fram med tårar i ögonen. Alla så glada och förväntansfulla över detta lilla barn, som var så älskat från första stund!!
Barnet som sedan aldrig kom, inte helt på riktigt... Barnet som lämnade oss innan vi fick känna hans andetag mot kinden, innan vi fick titta in i vackra bäbisögon och berätta om kärleken till honom. Barnet som lämnade oss innan vi fick veta hur det kändes när han knöt sin lilla hand kring fingret. Barnet som dog, dog innan vi fick chansen att lära känna honom. Barnet som vi fortfarande längtar efter...

Lovis "såg" honom idag när hon borstade tänderna. Hon står ofra på toastolen och tittar ut genom takfönstret som vi har där. "Jag ser Gustav. Han leker lite med sina kompisar, och så. Eller nej, jag tror att de äter mellanmål nu" Så naturligt, utan någon vidare innebörd i orden. För henne är han storebrodern som bor i himmelen, kort och gott. Hon förstår ju ännu inte vidden av att han bor i himmelen och inte här, hos oss. Där han hör hemma. För mig är han storebrodern som går miste om sina fina småsystrar. Pojken som inte får uppleva lyckan av att hoppa i vattenpölarna, glädjen i att bygga med lego en hel dag. För mig är han barnet som jag tvingas leva utan, sonen som jag aldrig någonsin kan få hålla om igen.
Och jag önskar, mer än något annat, att Lovis och Freja aldrig någonsin fullt ut ska behöva förstå vidden av att han inte finns här. Att de aldrig ska behöva känna den smärtan och saknaden som jag känner varje vecka, varje dag.

mysmorgon i soffan!

Åh, det är helt klart det bästa jag vet, en ledig dag som börjar med mys i soffan. Inga tider att passa, inga måsten. Bara mys och kramkalas! Vi har just haft lite sångsamling och sjungt om alla som är här, det var jag, Lovis och Freja och en hel hög med dockor. Några var hemma och var sjuka, och pappa var på jobbet, så alla kunde tyvärr inte vara med. Nu har Lovis fruktstund med alla dockorna, eller "barnen" som hon envisas med att jag måste säga. Det bjuds på vindruvor och äpple.

När jag frågade Lovis vad hon ville göra idag, sa hon att hon vill åka till IKEA och äta korv, så det kanske blir det lite senare. Jag har några små ärenden jag skulle behöva göra, så kanske ska passa på.

Har en såndär jobbig känsla av att livet bara försvinner för mig, det går så himla snabbt! Freja är snart 4 månader, och jag förstår knappt vart de första 4 månaderna tog vägen...? 4 månader av min dotters liv, och jag vet inte riktigt vad vi har gjort den tiden? Det är så sorgligt på nåt sätt, när man känner att man inte riktigt hinner med att njuta. Eller så är det just det jag har gjort, njutit, och inte fått mycket annat gjort - och därför känns det som att tiden bara runnit iväg...? För egentligen är det det jag gör hela dagarna, bara myser med tjejerna. Går till lekparken, kramas med Freja, läser böcker och leker. Det är väl mest det där andra jag känner att jag inte hinner med, som att putsa fönstrerna och rensa garderoben, och andra faktiskt ganska så behövliga grejer. Men allt det placeras så långt ner på prioriteringslistan, när alternativen är att leka och mysa med tjejerna!

ett extra barn, varje kväll... ;)

Lovis ligger i sängen och ska somna. Kvällstid får vi helt plötsligt ytterligare en dotter i familjen, Lisa.
Lisa är en docka som Lovis har ärvt av någon av mostrarna, antagligen den yngsta. Lovis fullkomligen älskar sin Lisa-docka, hon ska med oss nästan överallt och på kvällarna blir hon som vårt extrabarn. Helt klart det trotsigaste barnet i vår familj! ;)

Lisa ska absolut sova i Lovis säng, och hon har en hel hög med procedurer som ska göras innan hon kan somna. Det är väldigt viktigt att hon är med när vi läser saga, och att hon ser bilderna tydligt. Ibland ser hon inte riktigt, och vi måste peka och förklara. Sen ska hon kissa på pottan, och torkas noggrannt. Viktigt också att hon byter om till pyjamas. Väl i sängen måste Lisa ligga på sidan, med ansiktet mot sängkanten. Hon måste ha täcke på sig, annars fryser hon ju. Sen följer en lång procedur när vi pussar på båda två (alltså Lovis och Lisa), kramar dem och säger godnatt. Sen sätter vi oss på en stol utanför dörren. Det är där jag sitter nu.

Sen låter det typ såhär:

Lovis: bla bla bla... (pratar massa)
Mamma: Nej, nu får du vara tyst och somna.
L: Men det är inte jag, det är Lisa som pratar. Du måste säga till henne.
M: Lisa, nu måste du sova.
L: Men hon säger att hon inte vill det.
M: Jo, Lisa, det är kväll nu och dags att sova. Vi får leka mer imorgon.

Tyst en stund, sen börjar pratet igen.

M: Men Lovis, det är dags att sova nu, om du sover så är det snart morgon o då ska vi mysa och leka massa igen.
L: Men det är Lisa, hon lägger sig inte ner fast att vi ska sova. (Lisa står upp i sängen)
M: Lisa, nu måste du lägga dig ner. Jag tror att Lovis är trött och måste sova.
L: Ja, Lisa, lägg dig ner nu. Nej, mamma, du måste säga till henne igen...

Ja, alltså Lisa, hon är då inte lätt att handskas med... Men efter sådär 20 minuter sover de nog båda två ;) för då tystnar det. Och jag och M sitter i soffan och skrattar åt våran fantastiska älskling, med all sin fantasi och underbara knasiga ideér som ibland gör oss tokiga men oftast sprickfärdiga av kärlek!!

jag älskar att vara mamma!!

Har lämnat stora hjärtat på förskolan och är hemma och myser med lilla hjärtat. Egentligen är det ju nu jag borde passa på att göra massa saker, när Lovis är iväg och har roligt och Freja sover. Men det är som att jag liksom sitter fast i soffan... Det är så mysigt att se Freja sova brevid mig, att höra hennes andetag och se hur hon ler ibland, i sömnen. Undrar vad hon drömmer då? Jag undrar så vad hon tänker, hur hon tänker - hon kan ju inga ord...? Tänker hon i bilder, eller i lukter, ljud? Ja, tänk vad mycket det är man inte vet om de små miraklena, vilka mysterier de egentligen är!

Nåt som är säkert är att Freja iallafall trivs allra bäst i en famn! ♥ Då sover hon så gott, men så fort vi lägger henne ifrån oss vaknar hon till. Älskade unge, jag blir ändå så varm i hjärtat av att hon känner sig så trygg hos mig. Det vet jag att jag tyckte med Lovis med, att det var så himla speciellt att hon var så nöjd och trygg hos mig. Det fanns ingen jag kunde lämna över till om hon blev ledsen, men däremot så lämnade alla över henne till mig... Och då blev hon tyst och nöjd. Trygg. Allra konstigast kändes det när min egen mamma hade henne i famnen och hon blev ledsen, och när mamma då lämnade henne till mig så tystnade hon. Det var hos mig hon var tryggast! Helt underbar känsla, och jag önskar nog att jag aldrig vänjer mig vid den. Att jag alltid tycker att det är ett mirakel att jag har äran att vara mamma till dessa två fantastiska tjejer och deras storebror! Att jag aldrig slutar facineras av det faktum att jag och M är deras största trygghet, att jag aldrig slutar att bli varm i hjärtat bara av att titta på dem. Att jag aldrig slutar förundras över hur mycket de kan, hur mycket de förstår och hur otroligt duktiga de är! Att jag alltid kommer känna mig så ... ja, så förundrad över att jag är deras MAMMA och vilken stor grej det faktiskt är! Jag hoppas att det aldrig bara blir "vardag" att de är mina, utan att denna känslan av nästan förvirrande stolthet kommer sitta i! Det är så otroligt fantastiskt att få vara mamma!!!

Idag hann Lovis knappt krama mig hejdå, för de skulle ha samling på andra avdelningen, tillsammans med de stora barnen. Lovis verkligen älskar samlingarna! Det är så härligt att höra henne berätta om vad de gör på dagarna, vilka hon lekt med och vad de har lekt. Ibland berättar hon tokigheter som de andra barnen eller fröknarna sagt och gjort, och så skrattar hon så gott. Som en liten vuxen, som berättar om en dag på jobbet. Det facineras jag av, tillexempel. Av hur hon kan återberätta saker, och få mig att förstå. Av hur hon kan se det komiska i saker, och skrattar på rätt ställen. Av hur omtänksam hon är och med sorg i rösten kan berätta om ifall någon har slagit sig, och sen låter hon så mycket gladare när hon berättar att fröken kom och kramade. Jag facineras av hur hon känner sina kompisar, hur hon kan berätta att hon eller han tycker om det eller det, vad de är rädda för eller om de har syskon.
Det märks så väl att hon stortrivs på förskolan nu, och att hon nu verligen får ut så mycket av att vara där på dagarna. Hon har saker att berätta för mig när hon kommer hem, saker som hon är stolt över att ha varit med om på egen hand. Det är liksom mysigt att lämna henne just för att det är så himla underbart att få hämta hem henne sen, och få höra om hur hennes dag har varit. Och ibland frågar hon tillbaka "hur har din dag varit, mammaälskling?" och lyssnar intresserat när jag berättar vad jag och Freja har gjort. Älskade unge!!! ♥ Tänk att det ryms så mycket stolthet i en!!!


det är inte så lätt, alltid...

Igår skulle Lovis hjälpa Marcus ute, de skulle ställa in alla utemöbler och fixa lite. Innan de skulle gå ut sitter vi i soffan och pratar lite:

L: Och så måste jag städa min hjul.
M: Dina hjul??
L: Ja, på min cyckel.
M: Jaha, ok. (förstår inte riktigt...)
L: Ja, du vet "städa städa, varje fredag och så varje (h)jul, för det tycker jag är kul"

Haha, ja det är då inte lätt att förstå innebörden i alla sångtexter alltid!!

föräldramöte!

I förra veckan var vi på föräldramöte. Tänk, att jag är förälder på ett föräldramöte!! Helt konsitgt, det är snart tre år sedan Lovis kom och jag blev mamma till ett barn här på jorden, och ändå så facineras jag dagligen över att det faktiskt är så, att det där lilla barnet som just nu sover på soffan brevid mig är mitt!!! Eller ja, att både hon och lillan som sover i vaggan, är mina! Det är så otroligt stort och jag undrar om jag någonsin vänjer mig vid tanken?
Det var så härligt, personalen hade spelat in barnen när de sjöng under en samling, så vi fick lyssna. Åh vad härligt att höra, så duktiga är de!!

På föräldramötet skulle vi presentera oss lite för varandra, eftersom alla föräldrar inte riktigt känner varann och man träffar ju heller inte alla eftersom man lämnar och hämtar på olika tider. Så började de, och berättade vilket barn som var deras och ifall de hade syskon. Jag blir alltid lite ställd i sådana situationer, men när det blev vår tud sa jag "Vi är föräldrar till Lovis. Hon har två syskon, storebror Gustav som bor i himmelen och lillasyster Freja." Med en klump i halsen och jag kände att tårarna var nära. Men jag sa det, och det är jag glad för idag! Hon har två syskon, och det känns viktigt att de andra föräldrarna också vet om det, ifall Lovis skulle prata om honom och de andra barnen sen nämner något hemma. Jag vet inte alls hur mycket hon pratar om honom där, men här hemma nämner hon honom titt som tätt, så man vet ju aldrig.

Det är konstigt detdär, hur det knyter sig i mig varje gång jag ska berätta. Jag blir liksom nervös, känns precis som när man var 15 och satt med telefonen i handen och skulle ringa killen man var kär i. En klump i magen som nästan gör ont, men så fort det är gjort mår man så bra!

Nej, nu måste jag väcka mitt stora lilla hjärta, hon borde egentligen inte sova såhär sent... Men hon var så trött idag, och jag har inte riktigt hjärta att hålla henne vaken alltid... ♥

höstmys!

Idag har det åter varit en såndär underbar höstdag. Solen skiner och himmelen är blå, och löven är underbart vackra!! Det är sådana dagar jag inser att jag blivit gammal, eller om jag bara är lite sentimental, för jag får liksom inte nog av sådana dagar. Jag vill bara gå ut, och aldrig gå in. Det är så vackert ute, och jag blir så lycklig av sådant väder!

J och jag tog med oss barnen till en härlig lekpark idag, och fotade dem. Jag är som helt sjuk i min vilja att fota och föreviga tjejerna i olika miljöer och situatione. Jag älskar att ta fina kort på dem! Hur som helst fick vi underbara foton bland alla höstlöv. Tjejerna fick såklart leka också, det var inte bara fotografering på schemat.. ;) Det är så underbart att se dem tillsammans, Lovis och lilla M. De har kännt varann nästan hela livet, eller iallafall hela Ms liv, och det märks.

Dessutom är det bara lördag idag, och hela lediga söndagen är kvar! (säger jag som vart ledig i 4 månader och planerar att vara det i 16 månader till...) men det är ju mysigt att vara lediga alla tillsammans!!

Älsklingen pysslar!

Lovis har pysslat ihop en fin tavla till morfar som fyllde år.


Vill bara visa en tavla som Lovis gjorde till morfar när han fyllde år häromveckan. Hon älskar att få pyssla, och blir så lycklig när jag tar fram mina scrapsaker och hon får skapa fritt. Knappar och snören och klistermärken blir tillsammans såhär fint!
Sen så skriver hon så bra också! LOVIS har hon skrivit helt själv, utan hjälp. I morfar kan hon M O F, de andra bokstäverna har jag först skrivit på ett annat papper och så har hon härmat.

Duktigaste älsklingen, jag blir så stolt över henne! Det behövs förresten inte att hon själv kan skriva flera bokstäver fast hon inte ens är tre år, jag är så stolt över henne ändå! Som tex idag, när vi gick med vagnen, och hon körde den själv, svämmar hjärtat över av stolthelt! En så fin liten älskling jag har!!!!

Förelsedagsmys!

Idag blev jag väckt av två tredjedelar älsklingar! Den sista tredjedelen låg fortfarande på min mage och sov. Fin sång, paket och lite fika på sängen tillsammans med älskade familjen, då mår man bra!

Lovis har kommit in till vår säng varje natt i säkert tre-fyra veckor nu. Inte för att jag egentligen har något emot det, men hela familjen vaknar lite tidigare när vi sover så tillsammans. Men inatt fick jag, antagligen som födelsedagspresent från älskade ungen ;), sovmorgon till halv åtta då hon sov i sin säng hela natten!

Vi gick sen en promenad ner till Landhs för att njuta av deras fikabuffe (perkeft att fylla år på en söndag, eftersom det är enda dagen på veckan som de har sin fikabuffe!). Härligt höstväder och jag fick tillfälle att prova mina röda torgvantar jag fick igår. Helmysiga! =) Marcus hade sen ordnat barnvakt åt båda tjejerna så vi var ute och åt på egen hand. Det blev en relativt snabb middag då jag fortfarande ammar helt och vi ännu inte kommit oss för att prova flaskan på Freja, men det var supermysigt och hon hade sovit i vagnen hela tiden vi var iväg.

Imorgon börjar älgjakten så nu kommer några dagar då jag och tjejerna är ganska så själva... M är iväg heldagar måndag - torsdag, men det är bara måndagen som han är iväg på kvällen. Det är så mysigt på nåt sätt att se honom såhär, kvällen innan älgjakt. Han blir så glad och uppspelt, liskom pirrig nästan. Som en barn på julafton, och det är härligt att en 31-åring kan känna så inför någonting! Så för att kompensera veckan tar han med sig Lovis på fredag och så ska de hitta på något roligt, då ska jag ta en mysdag med Freja.

Nej, nu ska jag krypa till sängs, är riktigt trött idag!

PS, I love you...

Sitter och tittar på filmen "PS I love you". Jag älskar den! Jag älskar de flesta filmerna man får gråta till... Det värker så i hjärtat, trots att filmen inte är verklighetsbaserad så gör det så ont i mig. Vågar inte ens tänka tanken "om det var jag". På ett vis är det ju jag... Jag har inte förlorat min man, men jag har förlorat mitt barn, och jag tror att saknaden gör lika ont...
Slås av hur viktigt det är att aldrig ta något för givet, att njuta av livet hela tiden. Att alltid ta hand om dem man älskar. Att våga drömma, se framåt och längta. Att våga tänka "sen" och "när". Men också att leva i nuet.

Min systers kompis gick bort i veckan... 18 år gammal. Jag vet egentligen inte vem det är, men ändå gör det ont i hela mig när jag tänker på det som hänt. Alla hans vänner, hans syskon och hans föräkdrar. Hans mamma... När jag ser min syster, hur ledsen hon är. Hur ont det gör i henne av vetskapen att livet aldrig blir detsamma igen. Det där är så svårt, att acceptera. Jag tror aldrig att man gör det, man förstår så småningom att livet är som det är, att det aldrig mer blir som det var, som man tänkt det. Man lär sig att leva med saknaden och sorgen.. Men acceptera, det tror jag aldrig att man gör. Det är inte så det ska vara, helt enkelt. En mamma ska inte behöva leva utan sitt barn. En 18-åring ska inte behöva gå miste om resten av livet! 

En av mina finaste vänner skrev på sin blogg om kärleken till hennes lillhjärta. Om rädslan för att dö. Och då inte rädslan att missa resten av sitt eget liv, utan rädslan att missa resten av dotterns liv. Och så är det verkligen! Jag är nu inte längre rädd för att dö just för att det finns så mycket som jag ännu inte gjort. Men det finns så himla mycket som mina tjejer ska uppleva, och jag vill finnas där för dem. Jag vill se dem stolta på sin första skolavslutning, se dem tillsammans med sin första pojkvän. Se dem göra sig iordning för första discot, första utekvällen. Jag vill höra deras lycka över ett klarat körkort, en egen lägenhet, ett jobb. Rädslan ligger i att inte finnas där för dem genom livet, att de ska tvingas gå igenom alla stora saker utan sin mamma...

Båda tjejerna sover nu, och jag saknar dem liksom.. De är här, i samma hus som jag, men ligger i sina sängar och sover. Och det känns tomt i min famn! Visst, det är skönt också. Skönt att sitta i soffan och bara få vara. Men ändå, lite tomt är det. =)

Men nu är filmen slut, och jag har nog gråtit klart för ikväll. Går och lägger mig brevid finaste mannen och blir kramad tills jag somnar...


lek med stort lillhjärta!

När jag leker med Lovis märjker jag hur stor hon faktiskt har blivit. Hon leker riktiga lekar, tar efter det hon ser och hör om dagarna. Just nu leker vi mycket frisör, med handduk kring halsen och låtsas-sax. Under sommaren, när hon inte var på förskolan, lekte hon sångsamling på precis samma sätt som det går till på förskolan. Hon härmar mycket av det hon ser på film, och favoriten just nu är "Nicke och Nilla" (till mammas stora förtret...) så hon leker mycket taget ur deras scener. Hon har ett sådant minne för orden de använder, hon härmar dem precis, och med exakt rätt betoning. Det är så himla roligt att lyssna på henne när hon leker. Jag blir så varm i hjärtat av stolthet över allt hon kan, och förundrad över hur snabbt hon växte upp och blev ett stort, lekande barn. Alldeles nyss var ju höjdpunkten att sitta i mitt knä och titta i bilderböcker eller lyssna på när jag sjöng...

Hon leker mycket i dockskåpet just nu, och med duplo-gubbarna. Hon är flera olika gubbar som pratar med varandra hela tiden., De gör vardagliga saker som äter, sover, går till jobbet och på toaletten. Väldigt ofta går de till doktorn också, och ska få medicin.
Lovis har alltid använt sig mycket av egen lekterapi, så just nu går alla dockorna på toaletten och gör nummer 2, vilket hon själv tycker är jätteobehagligt. Hon är helt torr i övrigt, dag som natt, men just den där lilla detaljen vill inte släppa... Men dockorna, de går minsann på toaletten. Hon berömmer dem och säger att de var väldigt duktiga. =)
När hon ska sova ligger dockorna brevid, och vill faktiskt inte sova. "vill du inte sova? varför då? jaha, är det svårt att sova utan nappen??" kan det låta ibland. Lilla bästis, då får mamma lite dåligt samvete - antagligen tycker hon ju själv att det varit lite svårt att somna utan nappen.

Hon har sådan fantasi också! Hon pratar väldigt mycket om sin skola, och sin dans som hon går på. Vilket hon alltså inte gör. Men i hennes fantasi går hon på dans, och där har hon lärt sig balett. Hon visar här hemma hur de har gjort, och ibland kommer det små anekdoter om hur hon gjorde fel och så fick hon göra en gång till, där på dansen. Häromdagen berättade hon om sin skola, i ett annat Habo, som hon gick i när hon var stor. (vissa saker har hänt när hon var liten, andra när hon var stor...) "Då kom pappa och du och ringde på dörrknappen. Men när jag skulle öppna var det så trögt så trögt, så jag fick hämta farfar. Han var så stark så stark, så han kunde öppna åt er. Så kom ni in och åt mat som jag hade lagat"

Hennes fantasier tar liksom aldrig slut, om jag frågar vidare så har hon svar på allt. =) Det är underbart! Hennes gudmor sa igår att fantasi tyder på intelligens, så det känns ju lovande! =)

älskade unge!

Sedan Freja kom har Lovis haft många funderingar på detta med bäbisar, och att de ligger i magen innan de kommer. Och att även hon låg i magen innan hon kom. Hon vill ofta att jag ska berätta, och jag berättar hur vi längtade och längtade efter henne, och tillslut kom hon äntligen ut, och vi var så glada att hon hade kommit till oss.

Så igår, när vi åker till Gustav, har vi följande konversation i bilen;

Lovis: Mamma, innan låg jag i din mage.
Mamma: Ja, det gjorde du.
L: Sen längtade och längtade jag efter dig och pappa, så då kom jag ut. Och ni var så glada för att jag hade kommit till er.
M: Ja, det var vi verkligen!
L: Ni kunde faktiskt inte få nog av mig!

Nej, älskade lilla unge, det kunde vi faktiskt inte! Och det kan vi inte nu heller!!


vilken Lycka!!

Igår fick en av mina vänner sitt andra barn, en liten lillasyster. Hemma finns en stolt storebror. Åh, jag kan riktigt känna lyckan hela vägen hit, det är så otroligt stort att få barn - en helt ny liten människa på jorden, i familjen. Det är så mysigt det där allra första (allt är såklart underbart, men...) när man inte alls vet vem det är man har fått. En glad, arg, eller ledsen älskling? En otålig eller alltigenom nöjd liten? När allt som denna lilla person gör är något nytt och främmande, men det mest faccinerande man har sett. När man helst bara vill ligga på sängen och titta på det lilla miraklet, lukta och gosa. Åh, den där första tiden är magisk!

Sen är det såklart också jätteroligt, som nu när Freja är tre månader, vänder på sig, skrattar åt allt som storasyster gör. Griper efter saker, pratar och är allmänt "med" hela tiden. Det är ju underbart att se hur de utvecklas, hur de blir egna små individer med en personlighet. Eller som Lovis, 3 år, och höra alla funderingar och tankar, alla lekar hon kommer på och alla fantasier hon har!

Men... jag kan inte sticka under stol med att jag älskar den allra första tiden! Det är något speciellt med en helt ny liten person, det går inte komma ifrån. Det är då, när jag själv eller människor jag känner, får barn som jag undrar hur jag någonsin ska kunna känna mig nöjd? Alltså, jag är jättenöjd med Gustav, Lovis och Freja. Självklart, de är ju mitt allt och mitt liv är ju helt underbart tillsammans med dem! Men jag vill verkligen ha fler barn, ge dem fler syskon. Jag vill ha en stor härlig lite stökig familj, á la familjen annorlunda. Men alla som är "färdiga" säger att jag kommer göra det en dag, alltså känna mig klar, så jag hoppas det! Och så hoppas jag att den dagen kommer samtidigt som M känner att han är nöjd... ;)

På tal om lycka gjorde jag nyss en liten tjej mycket lycklig, när glassbilen kom och hon fick gå ut och välja glass. Så när vi betalat och var på väg därifrån sjöng hon "glass glass glass, i stora glass glass glass - jag är galen i glass!" (hon har misförstått texten litegrann...) och glassbilsgubben skrattade gott och tyckte att "där har jag en trogen kund, det hör jag" =)

störd nattsömn...

Inatt har nog ingen i familjen sovit särskilt bra. Freja har haft ont i magen, skrikit, rapat och pruttat om vartannat. Stackars liten, undrar vad jag har ätit...? Lovis har vakat några gånger hon med, en gång för att gå på toaletten, och två gånger för att hon drömt mardrömmar. Första gången vet jag inte vad det handlade om, då bara grät hon... Andra gången var hon ledsen för att någon hade tagit de rosa tofflorna... =) På förskolan finns det ett par lek-tofflor som Lovis fullkonligt älskar! Hon vill ha dem på sig varje dag, och hon säger ofta hoppfullt på morgonen "hoppas ingen har tofflorna idag". Så inatt drömde hon visst att tofflorna var upptagna, och hon var riktigt ledsen när hon vaknade till. =)

Idag ska vi åka och plantera nya blommor hos Gustav. Det är svårt detdär med graven, vilket dåligt samvete jag får när jag inte åkt dit på ett tag! Första året var jag där jätteofta, inte riktigt varje dag men näst intill. Efter ett tag glesnade det sig lite, men jag var iallafall där ett par gånger i veckan. När jag började jobba efter föräldraledigheten, blev det genast så svårt att hinna med. Heltidsarbete och så Lovis som man ville träffa så mycket som möjligt. Och på nåt vis är det ju så det måste vara, Lovis och Freja finns här hos oss och behöver oss och våran tid. Men det är ändå så svårt att inte känna detdär dåliga samvetet när jag känner att jag inte hinner... Han är ju också vårat barn... Men idag ska vi iallafall dit, har köpt blå ljung som jag ska plantera. Väntar nog några veckor till, men sen ska jag ställa dit den nya lyktan också, som jag köpt. Den är också blå, och jag gillar den jättemyxket! Har haft några lyktor där tidigare som gått sönder, då de klippt gräset och stenar sprätt upp på glaset. Så jag väntar nog lite till, tills gräset inte kommer klippas mer. Tar nog med lite mellanmål som vi kan äta där idag, det är så mysigt. Alla mina barn samlade, på nåt vis...


så var helgen slut, igen...

Det är inte klokt, tycker det var nyss jag satt här och skrev att helgen går så fort, och så har det redan gått en helg till! Men det har varit en bra helg, en lång helg dessutom då M var ledig i fredags.
I går var vi och grillade med fina vännerna, jättemysigt! Det är två kompisar till Lovis, och de har så roligt tillsammans. Underbart att se dem tillsammans! Freja sov i vagnen hela tiden. Sammanlagt sov hon 6 timmar, med en liten matpaus på 15 minuter, under dagen igår. Hon är äntligen pigg igen, efter sin förkyldning och spruta. Så nu är hon sitt vanliga glada jag, lillfian! Så härligt, jag blir så lycklig i hela kroppen när jag ser henne! (Lovis med, såklart!) När hon låg i magen kallade vi magen för Bubblan, för att vi blev sådär bubbligt lyckliga när vi tänkte på att det låg någon därinne som skulle komma ut, och bli en del av vår familj. Och det är så det känns fortfarande, det bubblar i hela mig när jag ser barnen, när jag tänker på att de är mina! Jag kan inte förstå att en del av mig har skapat något så ljuvligt!

Idag började jag dagen med en promenad med P, det blev sådär underbart höstväder så det var jättemysigt! Sen gjorde M pannkakor, jag själv är värdelös på att steka pannkakor med M fixar det galant, och det är ju så gott! Sen nu i eftermiddag har mamma o pappa varit här o fikat o lekt, och sen var helgen slut...

Nu sover Lovis, Freja har somnat brevid mig på soffan och M och jag ska äta lite. Imrogon är det ny vecka, och jag hoppas att jag får energi till att städa lite här hemma, för det behövs! Eller så tar jag ytterligare en vecka i soffan med Freja på förmiddagarna och på Lovis lekrum på eftermiddagarna. Stöket finns ju kvar även veckan efter... ;)

svårt att sova...

Jag har så svårt att sova ibland. Vet inte vad det beror på!? Inatt kan det dock vara det faktum att sängen är alldeles full; där ligger en man, två döttrar och tre dockor... Gjorde ett försök att ta bort några av dockorna, men hörde ett halvt sovande "men mamma...." och vågade inte fullfölja försöket...
Istället gick jag upp en sväng, och hamnade framför datorn.

Fast egentligen älskar jag när sängen är full! (kanske inte av dockorna, dock...) Älskar att ligga där och lyssna på tjejernas andetag, att ha Freja på magen och Lovis tätt tätt intill. Att höra Marcus lite dova snarkiga andegtag och njuta av att jag har världens finaste lilla familj! Tyvärr är det också ofta då tankarna kommer, på Gustav och att han inte delar sängen med oss. Fast det kanske han gör? Bara det att han inte tar plats rent fysiskt...

Jag undrar så var man tar vägen sen, när man dör. Var är Gustav nu? Det är då jag önskar att jag var troende, och på ett mer självklart sätt visste vad jag trodde, om man säger så. Jag tror att han är någonstans, han kan inte bara vara borta, det känns så fel! På nåt sätt lever man vidare, tror jag, sen om det är att han är någon annanstans, eller om han lever vidare i oss, och just för att vi minns honom, vet jag inte. Men jag bar på honom i nio månader, han sparkade inom mig och fyllde hela min mage. Hela mitt hjärta. Han föddes, vi klädde honom och höll honom i våra famnar. Pussade på hans lilla panna, höll hans små fingrar och smekte hanes fina lilla kind. Vi gav honom det finaste namnet vi kom på, och bilden av hans lilla kropp etsade sig fast i våra hjärtan. Inte kan han sen bara vara borta??!
Oftast tänker jag mig honom som en liten liten bäbis. Det var ju det han var, det är ju så jag vet hur han ser ut. Men ibland tänker jag mig honom som en 4-årig pojke med massa bus i blicken. För det är så jag tror att han hade varit. Mer pappas pojke, än vad Lovis är mammas flicka. Men jag ser honom inte som blond eller mörk, blåögd eller brunögd. Jag vet inte vad han skulle fått för färg på ögonen. Vet inte vilken färg hans hår skulle haft. Vet inte hur hans skratt skulle låta, eller hur hans röst skulle vara. Vet inte hur hans kramar skulle kännas, eller hur det skulle kännas att krama honom. Vet inte hur det skulle kännas att ha honom i sängen, skulle han vilja ligga tätt tätt intill som Lovis gör? Eller hade han tagit plats, sparkat runt och brett ut sig? Tror det är därför jag tänker på honom som en liten liten bäbis, för det gör inte så ont då. Så ont som det gör när jag inser allt som jag inte vet om mitt barn. Mitt barn, och jag vet inte ens vad han har för färg på ögonen...

En kurator sa en gång att många föräldrar finner tröst i att tro att barnen föds igen, att själen vandrar vidare och att man föds på nytt, i ett nytt sammanhang. Visst är det en fin tanke, men för mig gör den bara så ont! Om Gustav ska finnas här, på samma jord som jag, då vill jag att han ska vara med mig. Nej, den tanken kunde inte jag förlika mig med. Hon sa då att hon hade läst någonstans, om hur meningen med livet är att få uppleva den största lyckan, att få känna den fulländade kärleken. När man har upplevt det, då är man redo att lämna detta livet. Det kändes liksom så fint, att Gustav skulle ha varit så älskad från start, att han inte behövde mer kärlek och omtanke. Han var redan klar.
Idag vet jag inte vad jag tänker, det finns inga tankar som riktigt kan finna ro i mig; jag blir så rastlös när dessa tankar sätter in. Inget känns rätt, men inte heller helt fel. Om Gustav var så älskad från start, att han var redo att lämna oss, varför har vi då Lovis och Freja kvar? Älskar vi inte dem? Jo, så oerhört innerligt älskar vi dem! Därför stämmer inte den tanken, fullt ut, men jag gillar den ändå.

Ibland så känns han så nära. Från ingenstans kan jag känna hans lukt, bli påminnd om hur det kändes att ha honom i famnen. I olika sammanhang, utan att jag tar fram det själv, minns jag såväl känslan av hans lilla kind under mina fingrar, känslan av hans hår mot min handflata. Känslan av att ha blivit mamma för första gången, lyckan och sorgen i ett. Just då, när jag känner honom sådär nära, blir jag så lugn. Jag vill bara stanna upp, stanna tiden och stå kvar just där som jag står. Men lukten försvinner lika snabbt som den kom. Min mamma sa en gång att vi kanske möts då, han i sin värld och jag i min. Jag älskar den tanken! Vi ser inte varandra, eller om han ser mig? Men jag känner honom, så nära och så tydligt. Och det är så underbart!

Nej, nu är det dags att krypa ner mellan mina båda tjejer! <3


varför...

... är det så svårt att komma igång med saker som man måste göra? Jag måste åka till affären, och har tänkt i snart 1 timma att jag ska ge mig iväg. Ändå är jag kvar här hemma..? Det lär ju inte bli lättare ju längre dagen går?

Marcus och Lovis är i badhuset, Lovis hade verkligen sett fram emot detta! Varje morgon har hon frågat vilken dag de ska åka och bada, och imorse när jag sa att vi måste ta på oss kläder, för när pappa kommer hem ska ni till badhuset. "åh, är det idag??" frågade hon, med sådär förväntansfull röst.

Själv är jag trött, efter en vecka med förlyld liten älskling och därmed lite sömn om nätterna, och nu dessutom en ond hals och en dundrande huvudvärk, ska det bli skönt med en kväll i soffan. Det var ju bara den där lilla detaljen att jag måste åka till affären, inann jag kan sätta mig i soffan....

tidig morgon!

Idag blev det en tidig morgon här, igen... ;) Vi har fått morgonpigga tjejer, båda verkar vakna runt 7-snåret. Ibland önskar jag verkligen att jag hade barn som sov längre, och som man fick väcka tillsslut... Men å andra sidan har Lovis alltid somnat tidigt och sen sovit hela natten (ok, ibland vaknar hon och vi får gå o hämta henne, men på 2 minuter sover vi alla igen, så det räknar jag inte. känns som att det är sånt man får ta när man har barn) Freja är också en "duktig" soverska och äter inte särskillt ofta på nätterna. Så kanske att jag föredrar det ändå; visst blir det tidiga mornar men jag får också sova relativt hela nätter och det är mycket värt!

Just nu leker Lovis frisör. Hon har klippt mig, och nu gått över till dockorna. Hon har just nu 5 dockor som hon tar hand om hela dagarna, klär på och av kläder, ger mat, nattar och tröstar. Det är så härligt att se henne! Hon är så snäll och fin mot dem, imorse när vi gick upp sprang hon direkt fram till dockorna "har du sovig gott Lisa? Du också Kicki? Men Skrållan, har du legat här så ledsen så ledsen, hela morgonen?" så tar hon upp dem, pussar på dem och sätter dem vid bordet. Det är så härligt att se henne leka så!

Freja sitter just nu i babysittern vi fått låna av P, tack! Hon älskar att sitta i den, hon skrattar högt för sig själv! =) Nu börjar hon dock att tröttna, men har suttit där i 45 minuter nu, så jag i lugn och ro har kunnat bädda sängarna, göra frukost och fixa iordnig Lovis. Och så har jag ju vart en sväng hos frissan också... ;)
Freja var lite ledsen efter sprutan igår, stackarn! Dessutom förkyldning som sitter i... Idag verkar hon dock lite piggare, men istället har jag lite ont i halsen och kroppen... =(

Idag är M ledig, så han och Lovis ska ha en pappa-dotter-dag. De ska till badhuset och Lovis längtar så! =) Jag skulle verkligen behöva göra något vettigt, som att städa och tvätta, men som jag känner mig just nu hamnar jag nog i soffan så fort de åkt... Jaja, ikväll blir det fredagsmys med finaste familjen! <3 Lovis önskar hemmagjord pizza och godis, så det blir väl det. Jag ska dock försöka stå över godiset, men vi får väl se om jag lyckas...

RSS 2.0