Sommarfunderingar

Nu har tjejerna haft mer än halva sitt sommarlov. 4,5 veckors ledighet har förflutit och trots att väldigt mycket tid har tillbringats hemma har ingen av dem klagat, gnällt eller tjurat över brist på sysselsättning. 

Redan sista veckorna innan lovet märktes det väl på både Lovis och Freja att de hade stort behov av ledighet och tid med oss föräldrar. Tid ensamma, utan alla kompisar, intryck och hög ljudnivå fem dagar/vecka. De första veckorna var de mest bara hemma och var fullkomligt nöjda med att spela spel, pussla, måla och leka själva. Freja gick till någon kompis på gatan men kom hem efter en stund för att "jag vill ju bara va med dig, mamma". Behov av lugn och närhet. 

Egentligen tycker jag att det är galet, hela upplägget. Man jobbar massor hela året och sedan har man som regel fyra veckors ledighet. Fyra veckor, som i Sverige kan regna bort... Veckor då så mycket ska klämmas in och hinnas med. Har man tidig semester jobbar man typ 22 veckor tills det är dags för några dagars julledigt. 

Idag tog vi iallafall vara på sommarkvällen och slöt upp med (nästan) hela gänget på stranden för kvällsmat och kvällsbad, såntdär som gör att sommaren känns längre, att kvällarna känns härligare och livet känns lättare.  
En semesterhelg mitt i...

Vilken helg det blev! Den började mindre bra med ett tågstopp redan här i Mullsjö, tekniskt fel på tåget och det stod helt still! Jag blir tokig, alltid är det nåt! En kort stund hann jag tänka att jag stannar hemma istället, orkar inte krångla med tågbyten och förseningar... Men familje-längtan övervann krånglet! ;-) Trots två omstarter av tåget fick de dock inte igång det och det blev buss till Jönköping. Därifrån tåg till Nässjö, vidare med nytt tåg (som även det var försenat) till Alvesta. Därifrån till Kalmar, och framme en timma senare än utsatt tid. Där möttes jag av en längtande dotter och hårda långa kramar! "Min fina mamma" viskade hon i mitt öra när hon kramade mig. Min fina Freja!!Familjen har haft sällskap av ytterligare en familj hela veckan på Öland och trots lite ålderskillnad hade barnen funnit varandra väl! De lekte och hade fredagsmys tillsammans medan vi föräldrar satt ute - ända tills fladdermössen kom! Usch, då flydde vi in, snabbt!
Lovis och barnen i den andra familjen (12 och 10) har sovit i tält på tomten. Jag är imponerad, att hon vågar sova i tältet så, utan vuxna! 

På lördagen visade sig Öland från sin allra bästa sida och dagen tillbringades på Haga park. Sol, bad, glass och surf (för vissa i sällskapet) dagen lång och här ungefär var tåg-problemen glömda. En lång kväll ute som avslutades med fotbollsmatch papporna mot barnen, och vinst av barnen. En sträckt ljumske, en svullen kind, en skadad fot och två besvikna pappor senare...
Idag låg jag i hängmattan och kände stor tacksamhet till livet och min fantastiska familj, alla våra härliga vänner och massa annat!Sen hängde vi på stranden fram på eftermiddagen och lämnade därefter Öland för denhär gången. Men vi kommer tillbaka!Alla sover, utan jag...

Nu ligger jag här i sängen på Öland, jag har kommit ur semester-sömnen, tydligen, och vaknar tidigt...

Lovis, min modiga unge, har sovit i tält på tomten inatt! Visserligen med två lite äldre kompisar (12 och 10 år) men ändå, hon vågar och har sovit två hela nätter nu! 

Så underbart det är att träffa familjen efter några dagar ifrån varandra! Jag har inte träffat tjejerna på 5 dagar, galet länge! De hade saknat mamma och mamma hade saknat dem. Mycket! Freja hon kramade mig så härligt hårt och ville inte släppa, sen berättade hon på sitt fantastiska sätt om deras vecka. Gullunge, hon har världens mysigaste röst och sätt att berätta och uttala orden på!
Marcus är det lättare att vara ifrån på nåt sätt, men det var såklart härligt att träffa honom också! ;-)

Idag väntar en dag på stranden. Det är det riktig högsommarvärme, det känns redan! Härligt!!!


Sommar 2014, so far!

 Dendär första kvällen på semestern, när man har allt framför sig, då känns dedär veckorna nästintill livslånga. Den kvällen är nästan magisk, det är så mycket förväntningar och glädje i luften inför vad som komma skall! Och sen går det ändå så fort... Nu har hälften av tjejernas långa sommarlov redan gått, tiden bara springer iväg! 

De första två veckorna regnade mer eller mindre bort, tjejerna och jag var lediga på egen hand men vi lyckades njuta bra ändå! Filmmys och jordgubbar, pyssel och bakande. Lek och skumparty i duschen.


Vi firade Freja som fyllde fyra år, älskade ungen, och kalasade i stugan tillsammans med moster L.


Midsommar firades traditionsenligt med familjerna S och S. Faktiskt utan regn!


Vi var på logbröllop och fick dela en fantastisk dag med två av våra mest fantastiska vänner. Även detta i regn... Men vad gör väl lite regn när alla människor strålar..?Men efter regn kommer solsken och då for vi på semester! Min tredje och Marcus första semestervecka husvagnade vi i Falkenberg med "nybliva" familjen Seitl. Lycka! Jag blir så lycklig av husvagnssemester, för mig är det barndomsminnen av allra bästa slag! Det är verkligen sådana minnen jag vill ge mina barn, friheten och lugnet som är på en camping och enkelheten med husvagnslivet gör mig alldeles tillfreds!

Lovis och Malva njöt av tillvaron, de var på minidisco och strandfynd som ordnades av campingen och växte rejält av att få cykla runt själva, gå till affären och toaletten på egen hand. Freja och Signe fann varann och lekte hela dagarna! Vi var på stranden flera heldagar och det är nog det allra bästa jag vet! Äta lunch som knastrar lite mellan tänderna, bli alldeles varm och doppa sig i havet. Blunda och höra hur barnen leker, människor pratar runt omkring och måsarna skriker. Total avkoppling! Mycket grill, krabbfiske på klipporna, lite tivoli och massa kvälls-mys i förtältet med tända ljus, vin och kortspel. Sådär skulle jag kunna tillbringa mitt liv!
Nu har jag jobbat en vecka och har en vecka kvar, innan ytterligare tre semesterveckor väntar. Jag är påväg till Öland där min familj redan befinner sig för ännu mer semesterkänsla och stranddagar! 

RSS 2.0