Vår i luften!!

Ja, igår var det soligt och varmt, vilket gav en härlig försmak på vad som komma skall - våren! Jag kom iväg från jobbet lite extra tidigt och hämtade barnen med vagnen. Det är en ganska kort väg hem, tar ca 12 minuter för Lovis att gå. Men vad mycket man hinner på en sådan sträcka! ;-) Vi plockade fina stenar, lyssnade på snön som smälte. Kollade på en katt som smög in under en bil och lyssnade på fåglarna som sjöng. Väl hemma åkte tjejerna i snöhögen utanför tomten, världens bästa backe, tyckte de! Efter någon timma gick vi in, blöta om rumpan och rosiga på kinderna.

Vilken energi man samlar på sig en sådan dag!!

Vi åt smoothie till kvällsmat innan Freja och jag läste bok och hon somnade. Sen var det dags för Lovis-mamma-myskväll, varm oboy och massage framför "Sveriges mästerkock". Lovis somnade dock i soffan innan tävlingen avgjordes, fina lilla älsklingen! <3


Huvudvärk!

Ja, det är vad som har präglat denna dag... Antagligen beror det på att jag vaknade 04.40 imorse, och kunde inte somna om. Hopplöst!! Denna sömnbrist, mitt stora problem är att jag inte kan somna om. Vad än anledningen är till att jag vaknar; är klockan över 04 så somnar jag ytterst sällan om..

Lovis följde med dagis-bästisen hem idag efter förskolan, hennes mamma hämtade dem vid 14. Så när jag kom vid 15.30 och skulle hämta Freja var hon själv (av systrarna, det fanns ju fler kompisar där) på förskolan. Men enligt personalen så klarar hon det bra, hon är inte så beroende av Lovis längre. Det känns skönt, och nästan allra mest för Lovis skull. Hon är så ansvarsfull och så snäll, jag är rädd att hon bara blir storasyster när Freja behöver henne, att hon släpper sina egna lekar och kompisar för att ta hand om Freja om hon någon gång behöver det. Så det är skönt att höra att Freja klarar sig bra själv! Och efter sommaren ska hon ju vara där själv när Lovis börjar skolan.

Nej, nu blir det läggdags, huvudvärken kanske kan sovas bort!?


Åh vad jag skulle vilja krypa in i den lilla hjärnan!!

När vi nattar Freja så ligger hon i sängen och vi sitter på golvet bredvid och kliar henne på ryggen. Samtidigt lyssnar vi på en cd-saga.

Ikväll hade jag suttit lite extra länge, och var helt säker på att hon sov eftersom hon legat tyst och stilla ett bra tag. Helt plötdligt, från ingenstans, säger hon "jag kan inte måla ett hus."

Haha, jag blev så full i skratt, undrar så vad hon hade legat och funderat kring sista kvarten. Vad fantastiskt det vore att kunna höra de små tankarna o funderingarna som rör sig där, i det fina lilla huvudet!Söndag igen!

Ja, så var ännu en helg till ända. Helgerna springer iväg och det känns aldrig som om tiden räcker till allt vi tänker att vi ska göra.

Denna helgen har mina kusiner varit här. De blir 11 och 13 senare i år, och Lovis och Freja fullkomligt älskar dem!! Vi började i pulkabacken, och hade tänkt grilla korv till lunch. Till vår stora besvikelse, och förvåning, var det grillning förbjuden i hela pulkabacken... Vi fick ta med oss grillen och korven hem, och grilla hemma istället.. Det blev trots allt en härlig dag ute. :-) Sen var Lovis iväg på kalas, så jag och stortjejerna såg på film och myste i soffan lite. Innan mello-mys (där vi hejade på Robin eller Ulrik eftersom e var sötast!) blev det ett bad i badtunnan; härligt som alltid! När vi badar undrar jag varför vi inte gör det varje kväll, men sen går det ändå ett tag till nästa gång..

Idag har alla barnen varit ute och lekt i snön, M har varit i skogen och jag har legat i soffan, läst min bok och sett film. Lyxig söndag!! Vi började dessutom dagen med frukost- och fikabuffe på lokala kondiset, så det har varit en bra dag! :)

Nu väntar en lugn kväll i soffan innan veckan drar igång igen. Förra veckan var tjejerna sjuka, så vi vabbade hela veckan. Nu längtat de, allra mest Lovis, efter sina kompisar så att hon blir tokig... ;) Det blir bra med förskola imorn!


Längtar tillbaka!


Semester!!

Ja, så är vi på plats i Egypyen. Lite kallare än önskat, och lite mer moln än vi tänkt oss, men så fort solen kommer fram så bränner det i huden sådär härligt!!

Tjejerna är så nöjda! Och varför skulle de inte vara det, två små tjejer och 12 vuxna, som alla släpper det de har för att busa en stund i poolen, leka lite med Pippi-gubbarna eller bara mysa en stund.

Ett enormt hotell! Första morgonen gick tjejerna o jag lite vilse på en morgonpromenad när vi skulle jämföra frukostbuffeerna. Tillslut hittade vi rätt, och Lovis valde den något sämre buffén för att de hade fler ägg att välja på.
De har badat massor, ridit på häst och suttit på kamel. (Freja satt bara en liten stund på hästen, sen blev hon rädd! Stackarn, som har längtar efter att få rida i flera månader!) Det finns flera restauranger att välja på varje måltid, så alla hittar någonting att äta. Till frukost äter Freja rostat bröd med nutella, och är lycklig som aldrig förr. Lovis äter plättar med rosa socker och tycker att Egypten har mycket finare socker än vad Sverige har. Själv äter jag alldeles för mycket, men - det är ju semester!?! ;)

Vi solar, badar, äter och njuter! Lovis har gjort rastaflätor i håret och är så stolt! :) Livet är härligt!!!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/2191910/images/2013/pic_510ca8639606ee0a117eee87.jpg" class="image">


RSS 2.0