En 4-årings värld.

"När du blir en mormor, blir jag en mamma. Då får du bo kvar var du vill och jag får flytta var jag vill. Jag vill bo hos mormor och morfar då."

<3


Mors dag, en härlig sommarsöndag!

Mors dag i all ära, men det är en dag som jag är väldigt kluven inför. Jag påminns extra mycket om att ett av de barnen dom jag är mor till, inte är riktigt här.

Dagen började iallafall med frukost, mysigt såklart, fortsatte med mycket sol och värme och många kramar och pussar av mina fina, fantastiska tjejer! Förmiddagen tillbringade jag i en solstol; Lovis bjöd grannarna på kladdkaka och Freja sov.

Moster J hade biljetter till cirkus och hade bjudit med sig Lovis och Freja. Lovis var mycket förväntansfull, lycklig över det faktum att det bara var de och moster, spänd inför clowner och ballerinas. Freja förstod inte riktigt vad som väntade, men rycktes med av stämningen. "Yeah!" skrek hon,ed armarna i luften, varje gång cirkusen nämndes.

Själv såg jag eftermiddagen klart; jag, en filt, en bra bok i en park. Två tjejer i nymålade naglar och matchande klänningar vinkade glatt hejdå och jag åkte och lade mig i gröngräset. Jag hade packat upp boken, en dricka, och konstaterat att jag hade två timmar för mig själv där i paradiset, när telefonen ringer. Freja har blivit rädd för clownerna och ballerinan... ;) Det var bara att packa ihop och hämta henne, så Lovis och moster kunde fortsätta sin efterlängtade cirkus-eftermiddag!

Freja och jag hade dock en väldigt härlig stund i parken, dit vi åkte tillbaka! Frejamys är nog ändå snäppet bättre än egentid! (även om en stund i solen, utan någon annan att tänka på, vore väldigt uppskattat...;) )

Nu sover två mycket trötta tjejer, och jag ska slå mig ner i soffa där finaste mannen bjuder på mat!

<3


Fredag!

Ljuvliga sommar, tänk att du kom tillslut!

Jag fascineras åtdrogs hur mycket vädret påverkar humöret. Sista dagarna har jag gång på gång liksom kommit på hur härligt och vackert livet är!

Idag släppte jag ut ett besök strax innan 12, och där satt två förväntansfulla tjejer och en fantastisk man och väntade. Vilken överraskning! :) Lunch i gräset i en park bakom jobbet, lite mys och kramar mitt på arbetstid - underbart!

Väl hemma serverades lite fredagsmys, vindruvor och salta pinnar, ute medan jag planterade lite blommor. Sen har vi grillat och avslutar nu med ett glas vin i solnedgången.

Underbara, ljuvliga, sommar!!


Sommarfint!

Ja, idag har jag gjort sommarfint hos Gustav. Det gör ont i hjärtat, tanken på att mitt barn ligger begravet där under alla blommor och stenar.

Han fick en smultronplanta, så systrarna kan plocka lite smultron när de hälsar på.

Förhoppningsvis har han fullt med smultron, där som han är. Som han kan plocka och sätta på strån, och ligga i gräset och njuta av. Förhoppningsvis!


Tjejmys!!

Bästa stunden på dagen!


Sommar!

Vilken underbar dag! Solen strålar, himmelen är klarblå. Vi har haft friskvårds-förmiddag på jobbet med promenad runt Rocksjön och lite fågelskådning.

Vi avslutade den härliga förmiddagen med lunch vid vattnet.

Lyx att få njuta av solen på arbetstid!!


Det finaste jag vet!!

älskade, underbara, tjejerna!

<3 <3 <3


Vet inte riktigt...

... men det känns som att det fattas något, längst upp på blomman..?


Citat, Lovis:

"Ska vi leka att jag är mamman och du är älsklingen?"

<3


Det ska börjas i tid! ;)

V: "Men, vad har hänt här?"
F: "Anka. Pottade."

;)


...

Världen är ändå bra vacker! Man måste bara komma ihåg att titta..


Älskade unge!

V: "kom nu Lovis, dags att sova!"
L: "vet du mamma, jag är faktiskt inte alls trött idag. Jag orkar nog vara uppe lila länge som dig!!"

3 minuter senare:
Måndag morgon, och ny motivation!

Jaha, så var även den helgen slut. Det går galet fort! Vi har dock hunnit med en hel del i helgen, känns det som. Inget fixande hemma som vi hade tänkt men mycket mys med familjen, träffa vänner och en hel del motion.

Jag har nämligen fått ny motivation till det hälsosamma livet. (Kan tyckas att det är aningen sent, med tanke på att vi redan är inne i maj och jag i januari tänkte att detta skulle vara sommaren då jag trivdes med att vara på stranden igen... Men bättre sent än inte alls!!?!) Och nu tänker jag att om jag skriver om det här, kanske jag blir ännu mer taggad att fortsätta - när folk liksom vet om att jag börjat...

Jag kommer inte skriva några mått eller kilon, så modig är jag inte! ;) Men jag kommer skriva om hur det går och om hur många cm och kilon som jag minskar (??).

Imorse mätte och vägde jag mig, nu blir det att kämpa på till nästa måndag! Och just idag känns det som om det kommer gå hur bra som helst, motivationen är på topp!! :) Hoppas bara att den känslan håller i, och inte försvinner fram vid lunch, som den brukar göra för mig... ;)Helg!!

Idag strålar solen! :)

Lovis gick in till grannarna, Freja sover, Marcus åkte iväg för att kolla på ett eventuellt jobb.

Jag sitter i solen med en bok och njuter.

Tänker också att jag kanske borde ta bort mina vissna ljung och plantera något annat...?När man får vara hemma från förskolan...

... då får man ordna samling på egen hand. Freja har dragit fram stolarna, hämtat storasyster och dockan och leder samlingen.

<3


Smart liten tjej!!

Lovis kom ner, jättestolt:

"mamma, jag har kommit på hur man skriver Ellen, alldeles själv!"

Våran fina, kloka, älskade unge!! <3


Fördelen med sjuka barn...

är att det blir extra mystid!

<3


Kluvna känslor!

Först vill hon inte sova, det älskade lilla barnet. Det är faktiskt lite charmigt när hon busar och leker, och man blir alldeles varm i hjärtat av härligt barnfnitter. Man busar lite tillbaka, kramas och skrattar, leker tittut och killas i magen.

Sen inser man att klockan tickar på, och nu MÅSTE hon somna för att orka med dagen imorgon också. Helt plötsligt känns busandet och skrattet inte lika charmigt längre, man blir frustrerad och lite irriterad. Tillochmed lite arg. Det lilla barnet blir helt plötsligt övertrött och kan absolut inte somna. Hon gnäller, vrider o vänder sig. Man känner hur det kryper lite i en, och klockan börjar bli mycket, och man blir stressad för att man redan vet att nästa morgon blir jobbig.

Sen somnar den där älskade ungen, som nyss gjorde en sådär frustrerad så man inte riktigt visste vad man skulle ta sig till.

Och då vill man helst bara väcka henne, och säga "förlåt för att jag blev arg, vad duktig du var som somnade!" Och ta upp den lilla älskade ungen i famnen, för den känns med ens väldigt tom utan ett litet barn att krama...


Fröken bus!

Någon vill inte alls sova... <3


Någon har tagit över vår säng...


"Du blev både fin och rolig"

Jo, man tackar! ;)


Någon som kommer lite sent...?

Jag tror att Blåkulla har stängt för iår??

;)


God morgon!

Ser ut att bli en fin dag, synd bara att klockan inte ens är slagen 07.00, och jag redan väntar på tåget... ;)


Förutbestämt?!

Häromkvällen berättade Lovis en saga för mig, sagan om när jag föddes.

"det var ingen mamma o pappa, det var bara en Madde o en Göran. Sen blev Maddes mage större och större. De fick en liten bäbis! Och de tittade på henne, och tänkte att 'hon får heta mamma Vickan'! .... "

Haha, härligt att jag hette mamma Vickan redan som nyfödd, känns tryggt på nåt vis. Som att det liksom alltid var tänkt att mitt liv skulle bli såhär! ;)


Största lyckan!

Det måste väl ändå vara lediga dagar tillsammans med dem man gillar bäst?!

Idag har solen strålat, fåglarna har kvittrat. Vi gick ut 9.15 och in 19.20. Vi har vårstädat lekstugan, rensat jordgubbslandet, planterat morötter o sallad, Lovis har lekt med en kompis, hon har övat på cykeln, vi har fikat, ätit på altanen, plockat vitsippor, gungat, städar garaget och handlat av glassbilen.

Nu sover två mycket trötta tjejer Ich jag känner hur mina kinder har bränt sig i solen. En mycket härlig 1:a maj, med andra ord!

<3


RSS 2.0