Sov gott...


Inte så noga...

Häromkvällen skulle jag och Lovis spela "Fia med knuff", men vi kunde inte hitta tärningen. Lovis såg dock inga problem i det; "vi kan låtsas att vi har en tärning! Man får slå på låtsas och så får man säga vilken siffra man fick."

Och det gick nästan lika bra det!

;)


Frukost ala Lovis!

Idag gjorde Lovis frukost åt oss, för första gången. Fina, älskade, stora unge!!

<3Fina, fina farmor!

I onsdags dog min farmor.

Min fina, älskade, snälla, underbara farmor. Farmor som alltid har funnits där, farmor som alltid hade tid och ork. Farmor som alltid var så positiv, så glad och kämpade så länge!

Hon har varit sjuk under många år men ändå trodde nog ingen att det skulle sluta såhär sorgligt, denna gången. Farmor kom ju alltid igen!

Det känns så tomt! Jag bara väntar på att någon ska tala om att det blev fel, att någon ångrar det beslutet. Att hon får komma tillbaka.

Detdär definitiva som döden står för, det är så svårt att ta in. Svårt att förstå att farmor aldrig mer kommer ringa, aldrig mer kommer skratta åt något som tjejerna gör. Hon kommer inte sitta på sin plats vid bordet på kalasen, aldrig mer ge råd när jag behöver. Just det att man ALDRIG mer träffas, det är så svårt att förstå. Nästan omöjligt att förstå. Aldrig, det är ett så starkt ord.

Imorgon ska vi ha minnesstund, sista chansen att någonsin få se farmor. Det känns tungt och sorgligt, och ogreppbart. Och mitt i allt finns sorgen över att farfar är ensam, efter över 55 år tillsammans så är han nu ensam kvar. Och det gör nästan lika ont som sorgen i sig.

Livet gör så ont ibland!!


...


Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och något alldeles oväntat sker.

Världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den aldrig densamma mer.

                                                                                              


                                           -Alf Henriksson


Fackmöte och hostig älskling!

Idag har vi haft stort möte på jobbet med facket. Eller facken, det är två fack som så att säga passar oss. Båda var med idag, likaså politiker och högsta ledningen.

Vi är inte nöjda med våra löner kontra det arbete vi gör, och det var det mötet handlade om. Vet inte om det gör någon skillnad med jag tycker att det var ett bra möte. Och efteråt kunde jag konstatera att vår chef är bra fantastisk! Han visade tydligt att han förstår ledningen och situationen, men att han också stöder oss i kampen och förstår vårt missnöje.

Väl hemma sov minsta lilla hjärtat, fast inte så gott kanske... Stackarn hostar och hostar! <3

Lovis satt vaken och väntade på mig, så vi har myst och läst bok och gjort "loppa" - mys!!


En liten eftersläntare...

Den här hittade jag igår, i lyktan som vi har på trappan. Han verkade också rätt så less på att vara kvar såhär länge...


Inte riktigt nöjd... ;)

"Mamma var är slickepotten? Jag vill skrapa upp den smeten som är runt Frejas mun!"

;)


Lycka!

Att få slicka skålen efter muffinsbak är höjden av lycka!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2191910/images/2012/pic_194393323.jpg" class="image">


Stackars docka!!


Lördagsmorgon!

Här serveras smootiefrukost, till tjejernas stora glädje!


Ljuva fredagskväll!

Älskade, fina, familj!


Systermys!

Igår var jag hos min syster J och åt kvällsmat. Vi är fyra systrar och inland försöker vi ses alla tillsammans, utan respektive. Igår var ju dock W med, såklart, vi kunde ju inte köra ut honom! ;) Men det är hur som helst väldigt härligt att ses och jag tänker att vi är lyckligt lottade då alla (än så länge) bor kvar här i krokarna!

J bjöd på goda american pancakes med florsocker, bär och sirap - mycket lyxigt!


En sån där mamma...

Ja, idag var jag en såndär mamma som jag önskar att jag var varje morgon - tålmodig och tillmötesgående. Oftast känner jag mig tyvärr ganska stressad på mornarna, skyndar oss på med kläderna och iväg. Det finns sällan tid för att leka eller låta Lovis byta kläder 3 gånger, eller låtsas som att jag inte ser Freja, som gömt sig bakom händerna, när det är dags att klä på sig. ;)

Men idag så! Jag bestämde mig för att ta bilen och därmed är det inte riktigt lika viktigt att komma iväg i tid. Lovis och jag hann leka lite gladiatorer innan vi väckte Freja. Sen önskade Lovis att få cykla till dagis och efter ett snabbt övervägande gick jag med på det. Detta resulterade i att hon tog på sig sin overall själv, utan minsta protest, vilket i sin tur ledde till att jag hann "leta" lite efter Freja innan jag klädde henne.

En superduktig tjej cyklade sen iväg, snabbt och enkelt, medan jag nästan fick småspringa med vagnen för att hinna med. :) Två glada tjejer vinkade sen på mig i fönstret, när jag gick hem för att hämta bilen. Och väl hemma kunde jag konstatera att jag antagligen hade hunnit med tåget, iallafall.

Ja, vissa mornar är livet lite roligare och dagen känns så himla mycket lättare av att veta att det bara vad glada miner hela morgonen.

Synd att det går så länge mellan dehär mornarna inträffar bara! Fast å andra sidan; hade varje morgon varit sådär bra, då hade man väl inte uppskattat det??


Sköna kväll!

Nu när jag jobbar tycker jag att kvällarna är viktigare än vad jag tyckte när jag var mammaledig. Sådär att få lite lugn o ro och bara kunna sitta i soffan i slappa en stund.

Just idag somnade båda tjejerna utan diskussioner, men det är inte alltid det händer. Inte alls ofta, om jag ska vara ärlig, och det ska man väl vara? ;) Det slår liksom sällan fel, somnar en så krånglar den andra. Sover den ena hela natten så vaknar den andra ett par gånger. Men ikväll så, båda låg nöjt kvar i sina sängar och somnade innan jag hunnit ner för trappen, nästan.

Återstår att se om det betyder att de båda kommer vakna inatt istället... ;)

Nu har iaf min fina man ordnat mat, så nu blir det lite mys innan sängdags!


Jag längtar ut!!

Sitter på jobbet och ser hur solen strålar. Snart får jag gå hem, till fina tjejerna som har hämtats av bästa mormor idag.

Ikväll ska Lovis o jag ha vår traditionsenliga myskväll; M spelar hockey på onsdagar så Lovis får stanna uppe lite längre, vi dricker smooties och tittar på "Sveriges mästerkock". Och så får Lovis somna i soffan. Helt klart en toppenkväll såhär mitt i veckan!


Trötta barn!

Idag åkte jag hem lite tidigare för att njuta av det härliga vädret! Det har varit varmt och alldeles vindstilla idag, underbart!!

Väl hemma möts jag av en släpkärra och hälften av allt skräp vi haft i garaget utrensat! Det är ett säkert vårtecken när M börjar rensa garaget! ;) Det är så skönt att få ordning o reda o bli av med lite saker. :)

Efter ett litet tag var Lovis jättetrött o ville gå in. Vi satte på lite barnprogram åt henne och fortsatte en stund till. När M gick in o skulle titta till henne efter ett litet tag, då sov hon. Så vid 17.30 bar vi upp henne i sängen och sedan dess sover hon... Freja somnade vid 19, så det blev en tidig kväll idag!

Alltså är det hög tid att sova nu, för snart vaknar de väl! ;)


Dags för lunchpromenad i vårsolen!


En lättad mamma!

Ja, det är jag idag! =)

Imorse var det min tur att lämna tjejerna. Allt som oftast är ju Freja lite ledsen precis när vi går. Det släpper alltid fort, redan innan dörren hinner slå igen har hon slutat gråta. Men ändå, den sista bilden man har av henne är när hon gråter, och den är inte rolig att bära med sig hela dagen!

Idag skrattade hon när vi stannade på parkeringen. Hon sprang efter Lovis mot dörren. Hon tog glatt av sig sina kläder och tog snabbt fröken i handen och gick in. Utan så mycket som en ledsen min!

Att det sen är riktigt vårskönt ute, det gör mig till en mycket lycklig mamma idag! =)

Måndag igen!

Idag kändes det helt ok att gå upp, 5 grader varmt och sol.


Härlig helg!!

Igår var jag på middag hos fina vänner. Vi är 7 par/familjer som altinerar och har 3-rätters för varandra, ungefär varannan månad. Jättemysigt och lyxigt att få komma bort och sätta sig vid dukat bord, men allra mest så är det så roligt att träffa alla, för trots att vi bor så nära blir det alldeles för sällan!

Igår var vi dock en ganska nätt skara, 8 st mot totalt 14, men det var trevligt ändå! God mat och härligt sällskap, underbart! :) M har varit på konferens och kom hem bara någon timma innan middagen skulle börja och valde istället att ha myskväll med tjejerna, så jag gick ensam, men så blir det ibland. Ett par blev misstänkt sjuka i sista minuten och kom istället med matlådor och fick med sig sin mat hem. :) Man vet med andra ord aldrig hur det ska sluta! :)

Nu har vi just avslutat helgen med räkmackor och nu väntar soffhäng så vi orkar med ytterligare en lång vecka!


Lycka är...

... att ha en syster att leka med! Lycka är att våren är påväg! Lycka är att höra sina barn skratta alldeles hjärtligt fnittrigt tillsammans!

<3


Underbart fina Lovis!


Älskade, fina, Freja!


Det måste vara jobbigt att vara kär..!?

Lovis har lärt sig en ny sång senaste tiden, Sara Vargas "spring för livet".
Hon har dock fått texten lite om bakfoten, och sjunger "spring för livet, om du är kär!"

För några veckor sen gick hon här och sjöng hela förmiddagen, så fram på dagen stannade hon upp och tittade på mig: "Fast varför ska man springa för livet om man är kär???" Sen skrattade hon och sjöng vidare.

Igår sjöng hon på den igen, fast sin egen version då. Sen skrattade hon igen; "Jag fattar fortfarande inte! Men man kanske måste fylla fem år?"

:)


"Öh! Öh!"

Så låter Freja mest hela dagarna, och med det kommer den här gesten.

Svårt att veta vad alla "öh" betyder bara!


Sov gott!

Nu ligger ett litet troll nerbäddat på altanen och sover gott!

<3


Lördagshäng!

Ja, natten var jobbig för Lovan, 40,4 hade hon när vi tog febern inatt. Stackars liten!

Idag är hon lite piggare, febern är nere på 38,5 och hon leker med sina gubbar.

Tjejerna fick varsin onepiece i allahjärtansdag-present från farmor o farfar, och de har de på dig idag. Lovis uppfattade Ich lärde sig ordet "onepiece" och tyckte att det var väldigt roligt, så det har hon gått runt och sagt hela förmiddagen. Sen började Freja med, "boopiee" lät det, lika nöjd över sitt nya ord som storasyster! :)

Älskade små ungarna!!


Fredagsmys!

Med en febrig Lovis... Blir tokig! Nu har vi iaf jobbat hela veckan, men så är hon sjuk igen...

Mina föräldrar o en av mina systrar hämtade tjejerna idag. De åkte till badhuset, åt mellanmål och skulle mysa hela eftermiddagen. Sen var tanken att vi skulle ha lite fredagsmys här, alla tillsammans. Lovis verkade dock jättetrött när jag kom till badhuset, ville hem på en gång och var allmänt hängig. Vi hoppade över fredagsmyset och åkte hem själva istället.

Väl hemma visar det sig att Livis har 39,5 graders feber. Lilla skruttan! <3 Så nu sitter vi i soffan o ser på "Kajsa Kavat" och kramas. Freja har lagt sig redan, alldeles jättetrött efter en fullspäckad dag! :)

Men nu behöver vi ha vår! Varmare vindar och mycket ljus så vi kan fylla på kropparna med vitaminer och frisk luft!


Jag erkänner...

Ok, jag erkänner, idag frös jag faktiskt i vårjackan. Men det är ju liksom mars nu, det tar emot att sätta på sig vinterjackan!

Förväntan!

Idag har jag lämnat två tjejer som båda var väldigt förväntansfulla; i em hämtar mormor, morfar o moster på förskolan och de ska åka till badhuset. :)

Lovis var jätteglad, dels för att hon ska få visa att hon kan simma (med simring) men också för att hon har fått en ny simring som hon ska prova för första gången. :) Freja var nog mest glad för att Lovis glädje smittade av sig! :)


Ingen ensamvarg!

Nej, jag kan återigen konstatera att jag inte riktigt trivs och känner mig bekväm när jag är ensam hemma. Igår åkte M på konferens med jobbet, han kommer hem imorgon igen. (Ja, alltså, barnen är ju hemma såklart... Men det är inte riktigt samma sak.) Jag har ju bott själv o sådär, men det var så längesen och nu är jag van att ha honom hos mig. Jag tycker verkligen inte om att vara ensam över natten!

Tjejerna somnade lätt igårkväll, Freja vid kvart över sju o Lovis vid åtta. De vaknar ofta nån gång på natten, och vi brukar då försöka få dem att somna om i sina sängar - helt enkelt för att vi tydligt märker att de sover bättre när de inte trängs med oss nu för tiden.

Men inatt har jag hämtar in dem bägge till mig, så imorse vaknade jag bredvid två härliga, sovande, tjejer! Och tur är väl att de fortfarande sover, med tanke på att vi var vakna mellan 3 och 4.30 inatt...Vad hände?!

Jag trodde vi gick mot våren?!
Sommarlängtan!


God kväll!

När det går åt två apelsiner, och tar 5 minuter, att pressa fram såhär mycket juice, då är det bäst att dricka den med andakt!


tävlar!

http://ellasinspiration.se/2012/march/tavla-vinn-presentkort-fran-familyroom.html

Jag är med och tävlar, det är inte speciellt ofta som jag gör det, men nu så! =)


Fina lilla Frejan!

Hittade dessa bilderna och blev så full i skratt. Freja sitter ofta så, och pillar bort ludd mellan tårna.

:)


Arbetande småbarnsmamma!

Ja, det är ju så vardagen kommer se ut ett par år framöver; jobba - hämta barn - lite mys - kvällsmat - gonatt. Men det är verkligen inte roligt!

Idag fick vi en mysig promenad hem, tjejerna o jag. Sen åt vi kvällsmat framför tv:n, vi målade en stund och sen var det dags för läggdags. Lovis somnade på stört, Freja ligger fortfarande o krånglar lite i sin säng då hon sov 3 (!!) timmar på dagis idag. Vi har sagt att hon får sova till hon vaknar, för hon brukar sova 1.45 som mest... Får mig begränsa det en aning... ;)

Jaja, de börjar inte förrän 11 imorn, så det är inte hela världen!

Själv ska jag nog gå o lägga mig, är galet trött idag! Håller tummarna för att Freja somnar snart så hon inte ropar...Vårpromenad!

Idag cyklar vi hem från dagis. Vi stannar vid en vattenpöl och känner om isen är hård. Vi tittar på isbitarna och känner hur kalla de är.

Mina barn är så himla fina!!

<3


en annan blogg...

En annan mamma till ett saknat litet barn har startat en blogg som vänder sig till föräldrar som förlorat sina små, men också till deras anhöriga. Tanken är att ge en känsla av att man inte är ensam, att kunna läsa om andra som upplevt samma sak. Att se att livet går vidare, trots att det inte känns så i stunden.

Precis vad jag själv sökte, men inte fann, när Gustav låg i magen. Underbart initiativ, hoppas att det kan hjälpa många framöver!

Titta gärna in där, www.anglaforalder.blogg.se

En gång, ingen gång.

Men fem gånger måste väl ändå vara början till en vana?

Av de senaste sju nätterna har Freja sovit fem stycken rakt igenom. Vi har lagt henne runt 19, och hon har vaknat i sin säng 12 timmar senare. Däremellan; inte så mycket som ett pip! Några kvällar har vi dessutom bara sagt godnatt och gått direkt ut, och hon ligger lugnt kvar och somnar!

<3


Alla dessa kluvna känslor...

Helgen har varit härlig!

Idag var vi bjudna på brunch hos vänner, med anledning av Vasaloppet. Det blev en rejäl hotellfrukost som serverades, vilken sedan följdes av några timmars lek av barnen och umgåsning av oss vuxna. Härligt, lyxigt! Stort tack för det! ;)

Lovis har sedan varit på kalas hos kusinen som fyllt tre år, Freja fick stanna hemma då hon är lite snorig än. Vi myste hemma i soffan istället, åt salta pinnar och tittade på film. När Lovis kom hem bakade vi jordgubbspaj som vi fikade på efter kvällsmaten. Nu sover två trötta, nöjda tjejer och jag o min fine M ska sätta oss i soffan och se en film.

Helt klart blev det en bra helg ändå, trots att vi inte kom iväg till Göteborg, även om det var riktigt trist!! Men som vanligt, när livet är på topp, blir jag sådär lite känslosam och tänker på hur livet kunde ha varit. Borde ha varit. Alla dessa kluvna känslor, antar att det är nästa steg - att lära mig att hantera dem. Saknaden har blivit en del av mig, jag liksom trivs med den, på nåt väldigt märkligt sätt. Det är den som gör att Gustav närvarar, men den gör inte längre ständigt ont. Men detta att vid varje känsla också uppleva den motsatta känslan; det har jag inte alls vant mig vid! För det är lite likadant åt andra hållet; när jag saknar ordentligt känner jag samtidigt stor oändlig kärlek, tacksamhet, lycka, glädje och ömhet inför mina två tjejer! Jag har liksom svårt att känna ena känslan utan att blanda in den andra. Vet inte om det handlar om dåligt samvete eller vad det är, men jag inser att jag nog måste jobba med det.

Det är okej att vara glad, BARA glad! Likaså är det ok att vara ledsen, BARA ledsen.


Det blir inte alltid som man tänkt sig...

... men ibland blir det ganska bra ändå.

Denna helgen skulle jag och M ha åkt till Göteborg med fina vänner, barnen skulle på sitt håll och vi skulle få en helg på egen hand. Planen var bio, god middag, drinkar och hotellnatt följt av hotellfrukost.
Istället har Lovis haft ont i magen till och från hela veckan och natten mellan torsdag och fredag sov hon inte många timmar... Vi vågade inte åka och istället fick det bli en dag hemma.

Idag har hon trots allt varit pigg och vi var i skogen och filade med pappa o farfar som jobbade lite. Världens finaste älsklingar valde dammsugare i affären och njöt för fullt av dem, solen och farfars sällskap.

Sen tillbringades eftermiddagen på J:s baksida, Lovis lekte med M och även Freja hängde på. Freja var även mäkta stolt över att få åka på skottkärran med Danne, tyvärr hade jag ingen kamera till hands. ;) Underbart att se tjejerna leka, deg var ett tag sedan nu då vi varit sjuka och de har nyfödda lilla S, men idag så! De hoppade studsmatta och lekte för fullt, sen kramades dem och pussades - på kinden som vi övat! ;) - när det var dags för oss att åka hem och lördagsmysa. Lilla M vinkade på oss och gick sedan in till mamma J som gått in tidigare för att amma. De börjar verkligen bli stora, älskade ungarna!! <3

Nu sover övriga medlemmarna i min fina familj, och jag har just vaknat efter någon timmas slumrande i soffan. Missade slutet av melodifestivalen, men antar att jag inte missade speciellt mycket. Men nu är det läggdags, imorgon väntar brunch hos familjen A. Det väntas bli en finfin söndag!! :)


Har vi en mus i huset...?

Eller vem har varit här och försökt smaka..?


VAB = varannan arbetsdag borta..?

Ja, så har det känts den sista tiden. Vi har varit hemma med sjuka små älsklingar mest hela tiden, ena dagen den ena och andra dagen den andra. Aldrig båda sjuka samma dag.

Och det är väl kanske tur, på ett sätt. Men det blir väldigt mycket tid hemma från jobbet och massa extrajobb när man väl är där...

Igår var Lovis hemma, hon hade ont i magen natten till igår och ville inte gå igår. Stackars litet hjärta, vad jobbigt det är när de har ont någonstans och man inte kan hjälpa dem! Igår kväll låg hon och kved, så jag var helt inställd på att vara hemma idag. Men så imorse vaknade Lovis kvart över sex och var pigg och glad, så vi beslöt att hon fick gå till dagis. Jag ringde vid 13-tiden och allt var frid och fröjd. Men sen när M hämtade henne vid 16 hade hon ont i magen igen... Och nu ligger hon nere i soffan och kvider till emellanåt. Stackars hjärtat!!

I helgen är tanken att jag och M ska åka till Göteborg med kompisar, sova på hotell och ha det mysigt. Men vi får väl se om vi kommer iväg, eller om vi får vara hemma med tjejerna.

Jaja, imorgon har M ledig dag så vi slipper iaf tänka på VAB och vem som har minst att göra på jobbet och alltså kan vara hemma... ;)


RSS 2.0