5 år!

För fem år sedan gick jag och lade mig, trött av en dag full av förberedelser och med en hjärna på högvarv utav alla tankar och allt jag skulle komma ihåg. Med ett hjärta fullt av förväntan och spänning. Och kärlek! För fem år sedan somnade jag bredvid världens finaste sambo!

Kvällen därpå låg jag bredvid min man! <3

I fem hela år har han varit min man, denna världens bästa man. Han har gett mig finaste ungarna och så mycket kärlek, tålamod, ömhet, lycka, värme, skratt och härliga stunder under dessa år! Jag är så väldigt kär och så otroligt glad att han är min! <3 Vilken lycka det är!



Stolt mamma!

Måste få skryta lite... Lovis hade målat en teckning till våra grannar och skulle sen lägga den i deras brevlåda.

Jag har sagt vilken bokstav hon skulle skriva och min duktiga tjej skrev så fint!


Julen 2011!

Åh, denna julen har varit underbar!! Vi bestämde oss det året då Lovis föddes att fira vartannat år med min familj och vartannat år med Ms familj. Mest för att Lovis (och kommande syskon) skulle få lugnet och stillheten den dagen, med full fokus på deras behov och rutiner.

Detta året skulle vi fira med Ms familj. Min familj skulle vi träffa och ha lilljul med den 17 december. Det kändes väldigt tidigt och lite konstigt i förhand att vi skulle tjuvstarta så.. ;) Men det är det bästa vi har gjort! Vilken underbar jul vi har haft!

På morgonen den 17 december var Lovis, M och min pappa i skogen och högg gran. Innan lunch kom hela stora familjen hit och vi klädde granen, myste, åt och väntade på tomten. Lovis hade veckan innan bett M ringa tomten och tala om att vi skulle ha lilljul här, så han hade lovat att komma. ;) Och visst höll han sitt löfte, snällaste tomten i hela världen, tyckte Lovis! :) Freja dock höll sig i bakgrunden, hon ville inte komma nära men var ändå så intresserad och kunde inte släppa tomten med blicken. Älskade fina ungen! Hon var sen alldeles fascinerad över alla paket och hon gapade stort varje gång något var till henne. "Mamma!" utbrast hon varje gång hon öppnade ett paket, och började genast att leka med leksaken eller prova kläderna som hon fick. :)
Lovis var så spänd och förväntansfull och öppnade alla paketen snabbt och metodiskt. Lade grejerna i fina högar, och slängde pappret i en kartong. :) Nöjda och glada tjejer! <3

Julafton började vi hos storebror. Vi har varje år mött upp min familj där, tänt ljus och pratat lite... Nu iår tog vi en extra sväng runt på kyrkogården. Det är så hemskt att tänka att alla gravar innebär saknande familjer. Halva familjer.

Sedan åkte vi till Ms föräldrar och även dit kom tomten, efter lång väntan.. Jag minns själv hur det känns att vänta på tomten, pirret och förväntan som nästan får magen att bubbla över! :) Freja vågade sig tillochmed fram till tomten (i min famn) och lät sig faktiskt kramas av honom. :)

Både juldagen och annandagen var vi bara hemma hela familjen, lekte med nya leksaker, spelade spel och tittade på film. Underbart!!

Lägger in lite kort från julen, blandad kompott.


Denna Petronella...!

Idag kom Lovis fram till oss i köket och såg jätteledsen ut! Jag trodde hon skulle börja gråta, så jag tog henne i famnen.

"Vad är det gumman??"
"Jag är arg på Petronella! Hon sa att jag skulle få komma på hennes fredagsmys, men nu får jag inte det längre."
"Ojdå. Har hon ångrat sig?"
"Ja. Mia och Emelie skulle komma dit."
"Fick inte du vara med då?"
"Neej..." (gråter nästan)
"Du får vara med på vårat fredagsmys istället!"
"Men jag ville gå till Petronella..."

Tillslut gav hon med sig och satte sig i soffan med oss. Men jag blir tokig på denna Petronella! Jag tycker det är svårt att veta om man ska säga att det faktiskt inte är på riktigt, speciellt när hon faktiskt blir ledsen över det...?

Nu sover hon dock, lilla älsklingen, efter fredagsmys med mamma, pappa och lillasyster. <3


Saknar...

Ingen annan tid på året innebär så delade känslor hos mig, som julen gör. Det är så underbart att få vara med och känna av Lovis förväntan och spänning, uppleva Frejas undrande fascination över alla tomtar och julgranen.
Det är härligt att julpyssla med tjejerna, räkna ner dagarna, pynta och baka och förbereda inför den stora dagen. Det gör mig så lycklig att se hur Lovis längtar, hur hon tittar med tindrande ögon på granen och utbrister " åh, jag har aldrig sett nåt så fint!"

Det är fullkomligt ljuvligt att få planera, köpa och sen slå in julklappar och längta till de ska öppnas på julafton, längta nästan lika mycket som barnen!

Men i mig skriker tomheten, saknaden och sorgen över att någon saknas. Jag undrar så hur det hade varit, hade han trott på tomten än? Vad hade han önskat sig? Hade han tyckt om att julpyssla med mig? Hade han också fascinerats över alla tomtar, julgranar och adventsstjärnor?

På julaftons förmiddag åker vi till honom och önskar god jul. Tänder ett ljus och sen åker vi hem. Det känns så sorgligt! Jag hittat inga fler ord att beskriva det med, det känns bara så otroligt fel!

Som tur är så har jag tjejerna som lyser upp tillvaron, älskade finaste tjejerna!! <3


Man får inte vara dum!

Efter en ganska så jobbig förmiddag, full med rolig lek med fina M, men också lite trötthet som gjorde det svårt att hålla sams hela tiden, kände jag att det var läge för en stunds vila framför en film. En glass blev hon också lovad.

När filmen väl börjar tittar Lovis på sin tomma pinne:

"Får jag en till glass eller? Jag har ju inte hunnit äta något alls när filmen var på??"

Ja, man får inte vara dum! ;)
En glass till fick hon, så det lönade ju sig att fråga också... ;)


Dan före dan före dopparedan!

Snart är det julafton, det konstaterade Lovis imorse; "bara denna dagen och sen en dag till och sen är det lördagen och då är det JULAFTON!!!"

Hon är spänd och full av förväntan och det är så härligt att se!! :) Imorgon är M ledig så vi ska ha mys precis hela dagen; koka skinka och baka lite och förhoppningsvis leka lite i snön. :)

Jag älskar dan före julafton, det är så mycket förväntan då. Förutsatt att man är relativt klar med allt så man inte är stressad. Men från och med nu ska jag försöka att alltid vara i så god tid som jag varit iår, för det har vart så härligt! Jag har bara myst och njutit hela december!


Årets första snö!

Den kom som sagt i lördags och Lovis tyckte att vi skulle ta vara på det!

Vi åkte skidor, skottade, gjorde snöänglar, började på en snögubbe som fick bli en snölykta då det var för kallt, åkte snowracer och smakade lite på snön. (det sista stod Lovis för...) Sen fyllde vi på fågelmaten, innan vi gick in och gjorde mat till oss själva.

Snön ligger kvar och har fyllts på, så idag blir det nog en ny dag utomhus!




Julledig!

Efter att ha jobbat 11 dagar i december är jag nu ledig fram till 2 januari. Känns som en härlig mjukstart! :)

Lovis är på julfest på förskolan nu. "Vilken tur att även de som har jullov får komma - jag har ju aldrig varit på julfest innan!" Lyckliga unge, hon skuttade in så snabbt och hann inte med en puss en gång! Snart ska jag dock hämta hem henne tillsammans med två kompisar, så blir det julpyssel här hemma. Mys!!!

Snön kom i lördags och ligger kvar, det snöar tillochmed mer! Underbart, hoppas hoppas det ligger kvar över jul!!

Denna tiden på året känner jag mig så lycklig! Och speciellt såhär, när jag får vara ledig med de där två ljuvliga, fina, bästa tjejerna!!

<3


Det är ju ändå lilllördag!

Tjejerna fick lite salta pinnar och myste i soffan medan jag diskade efter middagen.


Hjälpreda!(?)

"mamma, titta vad duktig jag är! Jag hjälper dig så bra!!"

Eller...? ;)


Lucia!

Började dagen med fint lucia på jobbet, jag älskar verkligen allt som hör julen till! Blir lycklig i hela kroppen av vackert luciatåg, mysiga sånger och tända ljus! Jobbet bjöd på glögg, lussekatt o pepparkaka - jättemysigt!

Sen följde en mindre rolig dag på jobbet... Har verkligen kastats rakt in i det!!

Men sen avslutades dagen i samma härliga lucia-anda; lussetåg på förskolan. Alla underbara små ungar som sjunger, vinkar på mamma, grejar lite med sina kläder, vinkar lite till. En liten kille ropade först "jag tycker om att sjunga, mamma!" för att sedan undra "hör du mig, mamma?" Sånt gör mig lycklig! Fina små barn som är så stolta över sin egen prestation. :)

Älskade lilla Lucian somnade sen gott, efter kvällsmat med mormor, morfar och gamlamormor.

<3


"Säg såhär! Gör såhär!"

Lovis hela värld är en enda stor lek just nu. Hon hittar lekar i varje situation, och de flesta lekarna leder hon. "Vi leker att du är storasyster, du ska gå till skolan. Fråga fröken vad du har för läxor". Jag frågar, får svar och sedan nya direktiv. ;)

En favoritlek är när jag grejar i köket, och Lovis kramar sig fast runt mitt ben. "Nu leker vi att du ska gå till kylen och inte vet vad det är som har fastnat på ditt ben"

Sen ska jag försöka gå, och bli jätteöverraskad när jag ser att det är hon! ;)


Ketchup är gott!

Nästan all mat är god, om den serveras med ketchup!

;)


Kreativitet?

Lovis har målat en av godisbitarna från igår med grön tuschpenna på baksidan.

"Jag tänkte att vi kunde hänga den i julgranen."

:)


När snön ligger vit på taken...

då leker vi att vi solar och badar i Furusjö, med full uppsikt över hajarna som anfaller emellanåt.

Men dem schasar vi iväg till Amerika! Så kan vi sola igen.

:)


Helg!!!

Lediga helgen började med mamma-Lovis mys.

"åh, vad snyggt!" tyckte Lovis.
"åh, vad mysigt!" tyckte mamman.

<3


Citat, Lovis

Vi satt o kollade på dagens avsnitt av julkalendern.

V: "Vilken är din favoritjulkalender?"
M: "Sunes jul, kanske"
L: "Min är chokladkalendern"

:)


Julknytis med spädbarnsfonden!

Mysig lördag!!

<3


Lycka är...

... att bli väckt av någon som ropar "mamma!", små korta armar som kramas och en röst som säger "vilken tur att vi hann träffas innan du åkte till jobbet!!"


<3

Kommer sakna mina tjejer idag!!!


RSS 2.0