Ska julen få bara kvar eller ska våren få komma in?

Vår julgran har betett sig lite konstigt sista veckan. Eller inte julgranen i sig kanske, men ljusslingan. En morgon gick den inte att tända och vi trodde att en lampa gått sönder. Där blev vi rätt så handfallna och visste inte riktigt hur vi skulle ta reda på vilken lampa det var som var trasig - så vi gjorde inget åt det. Efter ett par dagar kändes det ju himla trist med en mörk gran och vi bestämde oss för att "imorgon tar vi ut den". På eftermiddagen samma dag, när vi kom in efter en sväng ute, så stod den där och lös så fint. Vi skrattade lite åt att den nog inte ville slängas ut än och tänkte att den får stå ett tag till.

Igår skulle vi ha lite kompisar här på kvällen. När jag kom hem från jobbet så hade granen slocknat. Jag blev besviken och reagerade med att byta bort julgardinerna, plocka bort alla tomtar, röda kuddar och andra juliga saker. Bytte till vårduk och ställde tulpaner på bordet, dukade med våriga servetter och attiraljer. Jag kände mig nöjd! Lagom tills jag var klar så lös granen igen. Och jag kände att de röda gardinerna hade kunnat få vara kvar ett litet tag till...


Så nu blandar vi vårigt och juligt här hemma och får det bästa av två världar, på nåt sätt. Beroende på hur man sätter sig i soffan kan man känna jullugnet eller vårkänslor - vilket man vill!


Trött, Tröttare, Jag

Ja hjälp så trött jag är! Dels är jag trött och känner mig lite slutkörd överlag, mycket på jobbet och december samtidigt tog musten ur mig, tror jag. Uppepå det har Freja fått öroninflammation och sovit dåligt tre nätter på raken... Och idag skulle hela familjen upp och iväg, vid 06.30.(!) Ja, ni förstår ju att det inte var någon bra ekvation. Allra helst som vi gått in i värsta jullovs-moodet här hemma och sovit till 9-tiden varje morgon senaste veckorna, allihop! 

Men, tjejerna mjukstartar lite med en dag hos gamlamormor. De skulle gå till pizzerian och äta lunch idag och gå i leksaksaffären och titta - en väldig lyx och  himla uppskattat av två små tjejer! ❤ Sen är vi lediga två dagar till, innan vardagen drar igång igen.

Jag har jobbat halvdag och tänkte ta bort julen idag. Iallafall lite av den, stjärnor och stakar får vara kvar men tomtarna och mina röda gardiner får flytta tillbaka till lådorna på vinden nu. Fram kommer istället tulpaner, den finaste blomman jag vet, tror jag! (Det kan också vara för att den betyder vår och känslan av nystart som kommer med en bukett tulpaner...)
2014

Ja, så var det 2015. 2014 gick, som de flesta år, i en rasande fart och nu är det redan slut. Vi firade ut året tillsammans med finfina vänner, för stora som små. Vi började i pulkabacken, sedan fick barnen sin mat medan vi vuxna fixade färdigt våran. När barnen ätit klart gav vi dem lite snacks och de drog sig undan - och vi slog oss ner för tre-rätters i lugn och ro. (Jaja, någorlunda lugn och ro, så gott som det går med 7 barn i åldrarna 2-7 år som behöver hjälp med det ena och det andra...)
Som alltid i dessa vänners sällskap, en lyckad kväll! ❤ Freja, stackarn, blev alldeles rädd när vi var ute och tittade på raketer så hon och M fick gå in och titta genom fönstret istället.
Jag tänker tillbaka på året som gått och konstaterar att det har varit ett härligt år på många sätt! Några favoritdagar som jag samlat på mig under 2014 och som ligger sådär alldeles varmt och härligt inom mig, extra minnesvärda och lätta att plocka fram och känna mig tacksam över och njuta av även såhär i efterhand.

2015 -

Ungefär så skulle jag kunna sammanfatta mitt mål för det nya året.

2015 ska nämligen bli året då jag fokuserar på att må bra. Jag ska göra saker för mig själv och hela tiden utgå ifrån vad som känns bra och vad som är värt att lägga min energi och tid på. 

Jag ska bli bättre på att säga nej. Att tänka efter om jag orkar, om jag har tid. Om jag vill och om det känns värt att vara med eller göra något. Inte säga ja för andras skull, inte säga ja för att jag borde. Och inte ha ångest eller dåligt samvete efteråt.

Jag ska jobba med mina krav, både på mig själv och på mitt liv. Att sänka dem och kunna tänka att det blir bra ändå. Inte ha så höga förväntningar i olika situationer och inte tänka att jag måste göra allt helhjärtat och 100 procent lyckat varje gång.

Jag ska se det positiva runt omkring mig och uppskatta det, i alla situationer. Se det positiva i det lilla. Om någonting gör mig missnöjd eller frustrerad ska jag fundera på om jag kan påverka min situation och isåfall göra det - annars acceptera läget. 

Kort sagt - ska jag do more of what makes me happy, helt enkelt!

Nu välkomnar jag 2015 och ser fram emot allt som komma skall!

RSS 2.0