Astrid Lindgrens Värld!

En blöt och kall fredag i början av juni packade vi matsäck, regnkläder och barn för att inta sagornas värld. Pippi, Emil och alla deras vänner skulle få besök av oss och två familjer till.

Vi kände oss allmänt vuxna och hurtiga när vi vandrade vidare, trots regnet, och med glada miner lekte lekar med Pippi, sjöng tillsammans med Emils familj och bjöd våra egna små på matsäck i snickarboa, skyddade från regnet.

Barnen var trots allt väldigt nöjda! Att Pippi nästan inte svarade på deras frågor verkade knappt bekomma dem och vattenpölarna var mest väldigt hoppvänliga! ;) Ronjas borg var himla spännande och när Lovis hittade en stubbe i skogen, med en liten liten dörr på - kom på att det var där som rumpnissarna bor - visste spänningen inga gränser! :) Lite otäckt var det också; Emils pappa gormade och Pippis sjörövare var minsann lite skrämmande. Men förtjusande skrämmande, spännande skrämmande!

Trötta barn och utmattade föräldrar ;) intog sedan pizzerian för att slippa laga mat. Hela helgen har gått i samma anda; vi har lagat mat på grillen och ätit på papperstallrikar, med plastbestick och druckit ur plastglas. :)

Jag älskar det primitiva campinglivet! Drömmen är en egen husvagn! :) Barnen trivs också, Freja var dock tydligt nöjd efter dagen hos Pippi; kvällen efter bad hon om att få sätta sig i bilen medan de andra barnen lekte i väntan på maten. ;)

Men nästa år, säger Lovis, åker vi dit igen. Och det gör inget att det regnar, för enligt Pippi är regn det vackraste vädret! Och om Pippi säger det, då måste det väl ändå vara sant?! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0