solig morgon!

Idag skiner solen och det är runt 20 grader varmt. Tyvärr blåser det lite, men ändå himla skönt! Vi började morgonen med att åka till Gustav och hälsa på, sen får vi se vad dagen bjuder på.

Båda tjejerna är lite snoriga och även jag vaknade täppt och med lite ond hals, så det blir nog ändå en ganska så lugn dag. Vi hade tänkt att åka till Flygkalaset här i Jönköping, men ställde in så vi blir pigga i krya istället!

Lovis funderar mycket just nu på Gustav och att han fyller år. Om han får paket och om vi ska sjunga för honom. Om han har kalas med sina kompisar, och vem som isåfall bakar hans tårta. Det är inte alltid lätt att veta vad jag ska svara, men det är härligt med hennes funderingar. Ganska ofta kommer hon med hans album och vill att vi ska titta i det.
Nu när vi var på kyrkogården slog det mig att även Freja redan har förstått vilken grav det är som är våran. Det är bara Gustavs grav som hon går fram till och hon vinkar så fint mot den när vi går därifrån. 14 månader och redan så medveten.
Ändå är hon, men också Lovis, så otroligt omedvetna om döden och vad det faktiskt innebär. När vi kom till kyrkan var det fullt med bilar på parkeringen, och så hördes kyrkklockorna.

"Det är kanske någon som gifter sig. Eller någon som dör" sa Lovis, med världens gladaste ton. Så nej, hon förstår inte att det är sorgligt, att det gör ont i hela kroppen av saknad om någon dör. Men hon vet att folk kan dö, hon vet att de aldrig mer kommer tillbaka då. Hon vet att små små bäbisar kan dö, likväl som gamla. Och hela den vetskapen är så sorglig att hon bär med sig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0