Välkommen!

En ny liten tjej har kommit till världen! Inte bara till världen i stort, utan till "min värld" - allra finaste J och D har fått en liten! <3

Jag är såklart alldeles överlycklig för deras skull, men känner också lite sådär avund. Det är verkligen magiskt, första tiden med en nyfödd! Man vet inte alls vem det är man träffat, har ingen aning om vem det ska bli. Men man vet att man älskar detta lilla knyte helt galet mycket, på en gång! <3

Jag älskar verkligen den där allra första tiden, när man bar vill titta på sin nya lilla son/dotter och dagarna försvinner utan att man har gjort något annat. När kärleken förundrar en varje vaken sekund och man varken har tid eller lust att göra något som inte handlar om den nya lilla människan.

Men i all känsla av avund är jag allra mest så glad att Mini äntligen är här och längtar tills vi får möjlighet att träffa henne!

Så välkommen, Mini! <3


Det går fort!

Ja, helgerna alltså. Nu är ännu en helg till enda och imorgon väntar en ny vecka med jobb..

Imorgon är det också dags förr lillskrutt att börja inskolning på förskolan. Känns konstigt, avlägset på nåt vis - trots att det faktiskt är dags imorn! Jag tror (eller hoppas jag bara..?) att hon ändå kommer klara det bra; hon är tuff, som J uttryckte det. Och det är hon, hon står på sig inför storasyster och hennes kompisar. Hon säger ifrån och låter ingen sätta sig på henne. Samtidigt är hon ömsint och vän, och glad! Hon älskar fart och fläng och kommer säkert att finna sig väl tillrätta. Men ändå, det känns liksom sorgligt att hon redan är så stor! Fast egentligen tycker jag inte att hon är så speciellt stor alls... Mitt lilla hjärta!!!

<3


Det är inte lätt!

Vi satt o kollade på Bröderna Lejonhjärta idag. Lovis har annars sett en hel del på Rasmus på luffen och tycker mycket om den!
Så när farfar Mattias dyker upp i rutan har vi följande konversation:

L: "Han har ju bara klätt ut sig här."
V: "Ja, det har han ju. Han är ju skådespelare, det är hans jobb."
L: "Jag vet det. För egentligen går han ju på luffen."

Underbara unge, det är då inte lätt med allt som man ska lära sig och förstå!! <3Dessa underbara ungar...

... är mina ungar, och det är helt fantastiskt!!!

<3


Mitt fönster har tagits över!

Dockorna har flyttat dit! :)


jobbar...

Sitter på jobbet och längtar hem. Ångrar de gångerna som jag kännt att jag ville ha vuxet utbyte istället för lek med små tjejerna! Åh vad jag önskar att min vardag bestod av kojbygge och pyssel och kramkalas och traktorkörande. Fast, om jag hade det så fortfarande hade nog längtan efter vuxet sällskap funnits kvar. En lagom blandning vore helt klart bäst!!

Längtar!

Kommer hem efter en heldag borta och möts av ett vardagsrum som är en enda stor koja. Underbara ungarna har lekt tillsammans hela eftermiddagen och önskat att få ha kvar kojan tills imorgon. Jag önskar så att det var jag som byggt kojan tillsammans med dem, jag saknar dem!

I helgen hade vi en helmysdag på lördagen, vi började i Stadsparken med fika, lekparkshäng och fågelmatning. Sen vidare hem till mina föräldrar för middag och sen avslutade vi med tjejmys i soffan. Sen gick söndagen i radande fart och nu längtar jag till nästa helg igen!

Ikväll har jag varit på träff med Spädbarnsfonden, alltid lika skönt att ohämmat och avslappnat få vara en sörjande mamma. Jag inser att jag har kommit en bit i mitt sorgearbete; saknaden finns kvar men den gör inte längre lika ont. Det känna lika ofattbart och orättvist men inte lika ohanterbart. Jag har inte kommit över sorgen men jag har tagit mig igenom den värsta biten. Jag har hittat ut på andra sidan. Gustav är saknad, familjen är inte hel. Men jag njuter av livet och accepterar på nåt sätt att mitt liv kantas av sorgen. Jag tycker inte att det är roligt, känner fortfarande att det känns orättvist och fruktansvärt fel. Men jag accepterar att mitt liv blev såhär. Jag accepterar inte att Gustav dog, men jag har format mitt liv efter det och tycker att jag har det bra! Och det känns ändå så bra att ha kommit dit!

Tack fina mammor o pappor för ikväll!! <3
Fredag!

"Nu är det fredagsmys, hoppas inte föräldrarna stör... Nu är det fredagsmys, om det så är det sista jag gör!"

Imorse vaknade jag av att Lovis låg och sjöng bredvid mig. ;)

Och visst, idag är det fredagsmys! Trettondagen och alltså ledig dag för mig, skönt! Vi ska dansa ut julen, plocka bort tomtar och in med våren. Det är så konstigt detdär, redan i oktober börjar jag längta efter att få plocka fram adventspyntet, när det sedan väl kommer upp tycker jag det är så mysigt och undrar varför man inte har det året om?! När granen kommer in kan jag titta på den en hel kväll och bara njuta av allt mys som den innebär.
Sen blir det nyår, och helt plötsligt är det som att tomtarna inte kan stoppas ner i lådan fort nog! Jag längtar efter tulpaner, vårsol på kinderna och tussilagos plockade av små barnhänder.

Som sagt; konstigt! Men idag är det iallafall dags för undanplock, men först soffmys med efterlängtade tjejer!!

<3Jobb, jobb och jobb. Och så lite familj på det!

Ja, så är det bara en dag kvar på denna jobbveckan. Jag önskar att jag kunde säga att det gått fort... och ändå består denna vecka endast av fyra arbetsdagar! ;)

Det funkar iallafall, jobbet känns roligt, kollegorna fina och om inte annat så är det fullkomligt ljuvligt att höra små fötter rusa mot dörren såfort jag sätter handen på handtaget, typ. Glada små älsklingar som ropar "mamma" och inte kan bli nog kramade o pussade på under kvällen. <3

Imorn med, sen en dag extra lång helg. Då har jag lovat Lovis att vi ska leka skola, och leka med trollen. Och hon i sin tur har lovat att jag minsann ska få vara det finaste trollet, det med rosa hår. Ser med stor förväntan fram emot detta! :)Året som var...

Nu är 2011 slut, ett år som för min personliga del har varit otroligt bra! Jag har varit mammaledig och dagligen fått njuta av mina två ljuvliga tjejer, fått se dem utvecklas och ta del av allt vad livet har att erbjuda. Fått höra Lovis fantasier, idéer och funderingar, vi har träffat Petronella och Lovis har börjat att ensam vara hemma hos kompisar och leka. Vi har fått se Freja gå från en bäbis som just lärt sig sitta till en självständig, stark liten tjej med mycket integritet och vilja. Hon har lärt sig att säga ifrån och stå upp för sig själv men samtidigt ser vi att hon är kärleksfull och ömsint.

Hemma har vi renoverat barnens båda rum, hallen och tvättstugan. Vi har byggt staket och lekstuga samt ordnat gungställning. Vi har fått iordning garageuppfarten och bytt altantak.

M och jag har fått flera roliga helger på egen hand då året bjöd på inte mindre än fyra bröllop! Vi har firat 8 år som par och 5 år som gifta.

Jag tog mig igenom Gustavs 5-årsdag, vi har firat Frejas allra första födelsedag och Lovis fjärde! Min äldsta syster har förlovat sig och min yngsta tog studenten.

Nu har vi välkomnat 2012, tillsammans med fantastiska vänner! Nyårsafton tillbringades med 13 vuxna och 7 barn i åldrarna 7 månader till 4 år - med andra ord en livlig kväll... ;) Men vi konstaterade att sålänge kaoset är glatt så är vi nöjda.. ;)

2012 bjuder på flertalet nya små knattar runt omkring oss, den första vilken dag som helst! :) En bröllopsfest som vi vet, och troligtvis en eller annan 30-årsfest. Och så ska ju jag börja jobba och vi ska lära oss vardagen med jobb och två barn på förskolan...

Gott nytt år, till er alla som tittar in här!

<3


RSS 2.0