6 april, VÄXA


Igår var där bara knoppar. 
Inatt har den vuxit sig mer än dubbelt så stor; nu blommar påskliljan för fullt!

5 april, MIN HELG

Ja, helgen är ju bara halvvägs än. Men över lag så älskar jag helgerna! Jag trivs jättebra med mitt jobb, och har (nästan) aldrig söndagsångest, men att få vara ledig... Att ha en hel dag framför sig utan måsten och krav, det är ju ändå snäppet bättre. ;-) 

Nu är båda tjejerna så stora att de orkar med fredags- och lördagsmys. De är med och planerar och lagar maten, de längtar hela veckan efter att kura upp oss tillsammans i soffan med kuddar och filtar, och dippa grönsaker! Tända ljus är ett måste och somna i soffan är en given lyx. På fredagar är det just nu Let's dance som gäller, på lördagar gladiatorerna. Kanske inte vad jag hade valt om det var upp till mig, men tjejerna älskar det och följer det slaviskt. Missar vi nån vecka, om vi är iväg på annat, då har vi mys nästa förmiddag framför datorn istället.

Idag har jag varit på bytar-dag och fyndat barnkläder! 4 jackor och 19 plagg för 345 kronor. Absolut överkomligt! Tycker att detdär med begagnat är så galet bra! Bra för miljön, bra för ekonomin. Tjejerna är helnöjda och tycker inte alls att det är konstigt att det står andra namn i kläderna, snarare är det lite spännande att fundera över vem som haft plagget innan. Och när de flesta baskläderna köps så billigt känns det ok att unna dem något fint, fast onödigt, ibland.

Hemma blev det hamburgare och soffmys, såklart! Just ikväll bara jag och tjejerna eftersom M är iväg på innebandy-fest.

Helgen so far, i bilder...
Godnatt, världens bästa syster!


4 april, I MIN VÄSKA

Väskor är kul, tycker jag. En bra assessor som man kan variera och matcha till allt annat man har med sig.

Sen jag fick barn, och körde en barnvagn vart jag än gick, har jag dock blivit lite lat när det gäller att ha med sig en väska, och bära den på axeln. Jag hade allt jag behövde i vagnen och tycker fortfarande att en väska är lite i vägen... 

Här är iallafall e bild på det som finns i min väska just nu;


3 april, UNDERBAR

Underbar. Tänk vad mycket som ryms under den rubriken.

Mina barn, ljumma sommarkvällar och ett nystädat hem. Sovmorgon och mys i soffan, barnskratt och doften av asfalt efter en regnig sommarnatt. Att få gå på toaletten när det verkligen behövs, gnistrande solsken en vinterdag och en hel natts ostörd sömn. Utsträckta små armar efter en jobbig dag, lediga dagar och.... Ja, ni förstår ju att jag kan fortsätta såhär i evighet.

Men dagens UNDERBAR får bli min man! Världens bästa man! I snart 11 år har han varit min, och jag har varit hans. Mycket har vi gått igenom, både gränslös sorg och ofattbar glädje. Vi tycker lika om mycket, olika om en del. Vissa dagar ses vi knappt, som en del i småbarnslivets vardagspussel, och ibland medför detsamma att det blir mer tjafs och stress än härliga stunder.

Men allra oftast så är allt just underbart, och jag är bara så galet lycklig över att han var där, dendär kvällen. Att just han fångade mitt intresse, och att jag lyckades fånga hans. Världens bästa man!

Underbar man, underbar dag!


2 april, RÄNDER

I fotoutmaningen, dag två, är temat ränder. Av alla sorters ränder är min stora favorit just nu Zebra-ränderna! Jag fullkomligen älskar det mönstret och köpte mig i helgen ett par leggings i zebra-tyg. Jag hade ett par förra sommaren som jag använde tills de gick sönder och det planerar jag att göra med dessa också!

Mina nya zebra-tights!

En annan sorts rand som ligger mig varmt om hjärtat är Kottenmössans ränder. Lovis hade flera sorters Kottenmössor när hon var liten och de var så fina!

Rosa med gröna ränder

1 april, JAG

Tema jag. Finns det något svårare än att skriva om sig själv, och speciellt om man ska skriva något positivt? 

Sorgligt detdär egentligen, att man inte ska klara av att se sig själv med andra ögon än sina egna kritiska. Jag slår vad om att andra skulle kunna beskriva mig "snällare" än vad jag själv gör.

Så idag blir det helt enkelt en liten "ego-bild" under temat jag.

Mitt bland alla bilder på mig själv hamnade två på dedär små, som liksom också är jag på nåt sätt.
Fotoutmaning, April!

Denna såg jag på Instagram, men tänker att jag kör den här på bloggen istället; som ett försök att komma igång igen!


Och första inlägget, på temat jag kommer ikväll. 

RSS 2.0