Vilken tur att det är just lördagen som helgen infaller på!

Annars kanske jag hade velat ägna min lediga dag åt njutning på stranden, istället för tvätt o städ hemma...

 

 


Ljuvliga sommar!!!

Ännu en härlig sommardag är snart till ända!

Fina familjen är på stranden hela dagarna, och jag njuter för tjejernas skull! Hade såklart allra helst varit med dem, men det känns fint att de fick riktiga sommardagar tillslut!

Ikväll har vi grillat, ätit fredagsmys på altrantrappan - i solnedgången. Läst gonattsagan på en filt på gräset. Tagit vara på kvällen, helt enkelt!

 


Sommarkväll!

Ikväll är vi hundvakt. Mina föräldrar är iväg med båten så vi ska umgås med Kenzo. Egentligen skulle han varit hos oss, det är han oftast när de är iväg och det verkar uppskattas av alla, både hund och barn, och föräldrar. Men för ett par veckor sedan visade det sig att han blivit blind! Det är en genetisk sjukdom som nu gjort att han är blind. Älskade vovven! Därför kan han inte vara hemma hos oss, han känner sig nog inte lika trygg där och det känns inte snällt mot honom att ta honom ifrån tryggheten. Så vi sover där!

Solen har strålat hela dagen och M och tjejerna har legat på stranden medan jag slitit på kontoret... Nu väntar grill med fina vänner, ljuvlig sommarkväll! Temperaturen är också ljuvlig...

 


Hej hej sommar!!

Välkommen, stanna gärna länge!!

 


Citat, Lovis

"Mamma, kom och titta!! 'Åh, har jag skrivit Ylvali?' tänkte jag, och så såg jag att jag hade gjort det!"

 

Min finurliga lilla unge!!


Kallt!

Ja, närmre än såhär kommer jag nog inte bad i Vättern, på denhär semestern!


Godmorgon, Karlsborg!

Nu har vi sovit ytterligare en natt och solen strålar! Min sista semesterdag, och den verkar bli ljuvlig! Vi ska strax ge oss av mot Ombo öar, nu när frukosten är avslutad med fantastisk utsikt vid frukostbordet!


Syskonkärlek ombord!


Ibland är livet extra ljuvligt!


Regnigt men mysigt!

Ja, ungefär så kan man sammanfatta semestern. Regnar gör det titt som tätt, dock mest små korta skurar som turas om med solglimtar att fylla dagarna.

Vi befinner och i Hjo och båtresan hit tig 2 timmar. Det gick bra, Freja tyckte att det lät lite för högt emellanåt, men annars var de nöjda o glada. De har fikat, lekt, målat och myst! På land har vi shoppat böcker för 25 kr styck, lekt på ett gammalt tåg och promenerat. Inget badväder men inte heller något direkt lekparksväder då alla saker varit blöta!

Nu har vi sovit första natten och idag hoppas vi på att pappa M joinar oss, då han går på efterlängtad semester

idag!


Hejdå, Mullsjö!

Nu åker vi på lite semester, vi följer med mormor o morfar på båten några dagar. Jag har tre dagar semester kvar, och de ska utnyttjas!!


Hösten på ingång?!

I vanliga fall brukar jag tänka "inte redan!!?!" när butikerna skickar ut sina höstkataloger. Men i år känns det väldigt... rätt?


Köksplanering!!

Efter sommaren ska vi göra om vårt kök!

Äntligen, känns det som. Helt plötsligt, jag har annars tyckt att köket är helt ok, men för några månader sedan kom paniken krypandes över allt som jag tycker är frustrerande och icke fungerande i vårt kök. Och nu äntligen har vi bestämt oss för att göra det så som vi vill ha det! Riva lite vägg, ändra om, få mer yta och fler skåp.

Så nu har vi lämnat barnen hos mormor o morfar och är på väg för att planera kök. VÅRT kök!!


Semester!!?!

Jodå, semester är bra härligt! Allsång på tv, grillat på bordet. Raggsockor på fötterna...


Lek!

Idag har Lovis haft en kompis här, de har lekt och lekt. Och bakat chokladbollar. Och sminkat sig. Och lekt lite till. Just det. De målade toaletten brun också, med hjälp av chokladbolls-kladdiga händer... ;)


Älskade ungen!!

Efter att ha sagt åt Freja tre gånger att hon inte får spotta på sin syster, och bara fått skratt till svar, blir jag irriterad och sätter in henne på hennes rum.
 
Till en början gnäller hon mest, men börjar strax att gråta. Snart sitter hon där inne och ropar "tåt, mamma! tåt, Dovis!" (Förlåt mamma! Förlåt Lovis!"
 
Haha, min älskade lilla stora goa unge! Då är det svårt att inte bara gå dit och krama om henne hårt och länge!

Äntligen!!

Äntligen så funkar det att logga in på bloggen igen! Det har inte funkar på några veckor, men nu verkar det i sin ordning. Bjuder på några bilder, sen det läggdags..!


RSS 2.0