Jag undrar...

... varför jag är så dålig på att skriva, när jag varje dag tänker att jag ska göra det?! Och jag dessutom tycker att det är väldigt roligt!

Igår överraskade vi fina J som fyllt 30! Då hon inte själv bjöd in till fest fick vi ordna det på egen hand. ;) Hon fick ett sms på morgonen med information om att vara färdig klockan 16, och hennes sambo hade fått veta vad han skulle packa ner i en väska.

Vi åkte till Axtorp sunhouse, mitt ute i ingenstans klev vi rakt in i sommaren. J hade egentligen önskat sig en resa till solen, men det var lite utöver vår budget... ;) Fast här satt vi i solstolar i sanden, underbart mjuk sand, och drack juice, åt frukter och hade tjejmys. Tjejmys med vuxna tjejer, hör inte till vanligheterna nu för tiden! ;)
Det var helt underbart! Varmt så man blev svettig, sanden mellan tårna, "sommarljud" i högtalarna och finaste vännerna!
Sen åkte vi hem till mig för lite paj-middag och god efterrätt.

Förutom min svägerska, som fyller nu om mindre än en vecka, är det nog bara jag kvar som ännu inte fyllt 30. (ja, och så alla de som inte förväntas fylla 30...) Undras om, och isåfall hur, jag ska fira??

Avslutar med en bildkavalkad på finaste lillan (som för övrigt fyller 2 nästa lördag!!) som tog sig ett litet äventyr häromdagen. Jag tittade på från bakom hörnet på garaget och såg hur hon släpade sin cykel hela vägen från baksidan ut på vägen. Älskade, företagsamma unge! <3


Halsfluss!

Ja, idag konstaterades halsfluss på båda tjejerna! Fina små flickorna fick halsen topsad och positivt på streptokocker A; penicillinkur i 10 dagar väntar.

3 gånger dagligen ska medicinen intas. Själv har jag aldrig ätit penicillin, men den här sorten (Kåvepenin) sägs ju vara jätteäcklig! Och mycket riktigt, Lovis skrek "jag vill inte ta denna äckliga medicinen!" och sen var fighten i full gång. ;) Lite hot, lite lockande, lite våld... ;) Tillsist var den i magen iallafall. Det blev snabbt byte av taktik; vi lekte doktor med penicillin-sprutan och apelsinjuice, gjorde upp ett schema med varsin färg att kryssa med och köpte 29 godisbitar till dem var - en för varje gång medicinen ska intas. Och på kvällen gick det mycket bättre! Lovis grät lite först, sen tystnade hon tvärt och sprutade in medicinen själv! Sen berättade hon stolt om hur hon bara bestämde sig och tog den, gång på gång! ;) Freja är lättare, lite fasthållning och så sprut! Även hon tar stolt sin penna och kryssar, men tycker minsann att hon borde få mer än en godisbit... ;)

Imorgon är det M som är hemma med dem, idag har jag fått en bonusdagar! De är lika pigga som alltid, så det var verkligen en bonusdag! <3


Ibland saknar jag dem extra mycket!

Morfar och Farmor.

Idag är en sådan dag, då det knyter sig i bröstet när jag tänker på att de är borta.

<3


Vilken tur att jag iallafall låste, när vi åkte hemifrån!


Nationaldagen!

Ja, idag är det nationaldagen. Men ännu mer är det bästa J:s födelsedag!! <3 Grattis grattis!

Själva har vi tillbringat dagen med bowling tillsammans med min familj, både Lovis o Freja uppskattade aktiviteten mycket, och Lovis lyckades till och med få två strike!

Vi avslutade dagen med picnic, med utsikt över hela Jönköping. Fint!


Astrid Lindgrens Värld!

En blöt och kall fredag i början av juni packade vi matsäck, regnkläder och barn för att inta sagornas värld. Pippi, Emil och alla deras vänner skulle få besök av oss och två familjer till.

Vi kände oss allmänt vuxna och hurtiga när vi vandrade vidare, trots regnet, och med glada miner lekte lekar med Pippi, sjöng tillsammans med Emils familj och bjöd våra egna små på matsäck i snickarboa, skyddade från regnet.

Barnen var trots allt väldigt nöjda! Att Pippi nästan inte svarade på deras frågor verkade knappt bekomma dem och vattenpölarna var mest väldigt hoppvänliga! ;) Ronjas borg var himla spännande och när Lovis hittade en stubbe i skogen, med en liten liten dörr på - kom på att det var där som rumpnissarna bor - visste spänningen inga gränser! :) Lite otäckt var det också; Emils pappa gormade och Pippis sjörövare var minsann lite skrämmande. Men förtjusande skrämmande, spännande skrämmande!

Trötta barn och utmattade föräldrar ;) intog sedan pizzerian för att slippa laga mat. Hela helgen har gått i samma anda; vi har lagat mat på grillen och ätit på papperstallrikar, med plastbestick och druckit ur plastglas. :)

Jag älskar det primitiva campinglivet! Drömmen är en egen husvagn! :) Barnen trivs också, Freja var dock tydligt nöjd efter dagen hos Pippi; kvällen efter bad hon om att få sätta sig i bilen medan de andra barnen lekte i väntan på maten. ;)

Men nästa år, säger Lovis, åker vi dit igen. Och det gör inget att det regnar, för enligt Pippi är regn det vackraste vädret! Och om Pippi säger det, då måste det väl ändå vara sant?! ;)


RSS 2.0