Liten blir större

Älskade lillen, som du växer! Varje dag utvecklar du dina färdigheter mer och mer och du har en hel familj som hejar på och fascineras över allt du kan, hur otroligt duktig du är och hur fantastiskt söt du är i alla lägen! När du skrattar skrattar någon med dig, när du gråter tar någon dig till sig. Vi är många som är alldeles galet förälskade i dig, för hur skulle vi kunna låta bli?!

Alldeles ny i världen 

Tre månader gamla fötter

Fem månader

Du är en glad liten grabb, skrattar högt många gånger varje dag. Oftast, och helst, tillsammans med någon av oss men även för dig själv, eller tillsammans med dina gosedjur och leksaker. Du är tillfreds med livet och verkar inte ha allt för höga krav på det, än sålänge. Du har vänt på dig en gång, från rygg till mage, men i regel ligger du nöjt där vi lägger dig. Du älskar att sitta i din bumbostol, gärna i närheten av systrarna eller i köket där det ofta är aktivitet. Ljudet av vatten som spolas fascineras du extra mycket av och ligger gärna på toalettgolvet (på en filt, givetvis) när någon duschar. Äter gör du fortfarande bara på mig, men finge du välja hade du nog ätit av precis allt som vi äter för nyfiken är du. Du sov väldigt bra innan, med hela nätter från 6 veckors ålder,  men sedan tre veckor tillbaka vaknar du många gånger varje natt och det är bara vid bröstet som du vill somna om. Helst ska vi sitta upp och sova, också. (Det positiva med det är väl då att jag får skrivit klart blogginläggen, som annars förblir halvskrivna i utkorgen...) Sjuk har du varit en hel del, två rejäla förkylningar, ögoninflammation och magsjuka har du hunnit med på dina fem månader. 

Annars är det som de säger; trean hänger på. Du har inga direkta rutiner utan du sover och äter lite när det funkar och passar, beroende på dagens aktiviteter. Det som är stående är att du vaknar runt 7-tiden (för då går resten av oss upp) och sen somnar du om ungefär två timmar senare. Men där tar rutinen slut, ibland sover du 40 minuter och andra gånger tre timmar. Och lite är det den sovstunden som sedan sätter prägel på dagen, tills klockan blir 20 och systrarna sover igen. Då får du mat och sedan somnar du för natten.

Systrarna är helt klart dina största idoler och du strålar när du ser dem. Du får ofta vara med i deras lekar och för det mesta tycker du att det är kul. Ibland glömmer de dock bort att du är på riktigt, och ingen docka... Du flörtar gärna med omgivningen och bländar folk med ditt leende - sålänge som du är i min eller pappas famn. Du älskar att pussas och är kittlig i magen. Du njuter av att bli kallad i nacken och när man drar med fingrarna över pannan och näsan. Att få ligga bar, gärna på skötbordet, tröttnar du visst aldrig på. Pratar gör du mest hela dagarna, men närmar jag mig med kameran och ska filma dig, då tystnar du tvärt. Du tänker då inte vara med på film! Så fort den tas bort snackar du vidare. Du tycker heller inte om att klippa naglarna, speciellt på tårna. Du tittar lite upprört, nästan skräckslaget, på mig och kniper ihop tårna för allt vad du har. Men det är nog också det enda här i livet som inte faller dig i smaken, faktiskt.
 
Som du förstår är det svårt att inte vara alldeles uppslukad av dig, och jag tror att du trivs med att vara familjens mittpunkt. För det mesta, iallafall.  

Att gymma är himla kul!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0