Julen 2011!

Åh, denna julen har varit underbar!! Vi bestämde oss det året då Lovis föddes att fira vartannat år med min familj och vartannat år med Ms familj. Mest för att Lovis (och kommande syskon) skulle få lugnet och stillheten den dagen, med full fokus på deras behov och rutiner.

Detta året skulle vi fira med Ms familj. Min familj skulle vi träffa och ha lilljul med den 17 december. Det kändes väldigt tidigt och lite konstigt i förhand att vi skulle tjuvstarta så.. ;) Men det är det bästa vi har gjort! Vilken underbar jul vi har haft!

På morgonen den 17 december var Lovis, M och min pappa i skogen och högg gran. Innan lunch kom hela stora familjen hit och vi klädde granen, myste, åt och väntade på tomten. Lovis hade veckan innan bett M ringa tomten och tala om att vi skulle ha lilljul här, så han hade lovat att komma. ;) Och visst höll han sitt löfte, snällaste tomten i hela världen, tyckte Lovis! :) Freja dock höll sig i bakgrunden, hon ville inte komma nära men var ändå så intresserad och kunde inte släppa tomten med blicken. Älskade fina ungen! Hon var sen alldeles fascinerad över alla paket och hon gapade stort varje gång något var till henne. "Mamma!" utbrast hon varje gång hon öppnade ett paket, och började genast att leka med leksaken eller prova kläderna som hon fick. :)
Lovis var så spänd och förväntansfull och öppnade alla paketen snabbt och metodiskt. Lade grejerna i fina högar, och slängde pappret i en kartong. :) Nöjda och glada tjejer! <3

Julafton började vi hos storebror. Vi har varje år mött upp min familj där, tänt ljus och pratat lite... Nu iår tog vi en extra sväng runt på kyrkogården. Det är så hemskt att tänka att alla gravar innebär saknande familjer. Halva familjer.

Sedan åkte vi till Ms föräldrar och även dit kom tomten, efter lång väntan.. Jag minns själv hur det känns att vänta på tomten, pirret och förväntan som nästan får magen att bubbla över! :) Freja vågade sig tillochmed fram till tomten (i min famn) och lät sig faktiskt kramas av honom. :)

Både juldagen och annandagen var vi bara hemma hela familjen, lekte med nya leksaker, spelade spel och tittade på film. Underbart!!

Lägger in lite kort från julen, blandad kompott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0